6 общини получават финансиране по проекти за геотермална енергия

  • 09 март 2022 15:33

  • 571
  • 0
6 общини получават финансиране по проекти за геотермална енергия
© Gettyimages (архив)

В Министерството на енергетиката ще бъдат подписани договори с шестте общини, класирани в Процедура BGENERGY-1.002 „Използване на геотермалната енергия за отопление или за отопление и охлаждане в сгради държавна или общинска собственост“, финансирана по линия на програмата „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2021 г.

В събитието са поканени заместник-министърът на енергетиката Ива Петрова и кметовете на общините, спечелили финансиране - Велинград, Ямбол, Поморие, Бургас, Стрелча и София. Церемонията ще се състои на 10 март (четвъртък) 2022 г., от 15:00 часа в сградата на Министерството на енергетиката – София, ул. "Триадица" №8. 

Започна процедурата за геотермална енергия по Норвежката програма

Основната цел на процедурата е да допринесе за увеличаване на дела на енергията от възобновяеми източници в брутното крайно потребление на енергия и да съдейства за постигане на декарбонизация на сградния фонд чрез изпълнение на проекти за реконструкция на съществуващи или изграждане на нови системи за отопление или охлаждане чрез използване на геотермална енергия, съобщават от пресцентъра на министерството.

Филип Епитропов
571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини