Шефът на БАИ с първи коментар на проверката за „златните паспорти“

  • 08 февруари 2022 12:40

  • 1467
  • 2
Шефът на БАИ с първи коментар на проверката за „златните паспорти“
© Булфото

Твърдо заявявам, че към настоящия момент няма компетентни органи, които да са влизали в сградата на Българската агенция за инвестиции (БАИ). От вчера сме получили необходимите искания от компетентни органи. Колегите подготвят документите. Информация и достъп ще бъдат предоставени. Кабинетът на директора на БАИ е твърде малък, за да побра каквито и да е документи. Те са в сградата. Колегите ги подготвят. Това заяви директорът на БАИ Стамен Янев.

Той обясни, че не е в компетентностите на БАИ да издава визи или да предоставя адреси, средства, или да контролира лицензирани финансови институции, които издават документи.

„По никакъв начин няма и отношения във връзка с крайния акт „златен паспорт“, подчерта той.

Служители от Българската агенция за инвестиции са замесени в престъпната схема за "златните паспорти"

Стамен Янев заяви, че не е притеснен от образуваното от Спецппрокуратирата досъдебно производство по темата. Той обърна внимание, че БАИ спазва закона такъв, какъвто е.

„Това дали да има такава процедура, или не, е политическо решение. Такъв тип програма има още от 1999 г. 2013 г. на БАИ е дадена възможност да отговаря за това нещо чрез промяна на закона. С изненада наскоро научих, че уважаемия народен представител Хамид Хамид е от яростните защитници на тази промяна през 2013 г.", каза шефът на БАИ.

Янев не коментира дали смята случващото се за персонална атака към него или Агенцията.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1467 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Смях

2022.02.08 | 14:30

2
Хубаво е смяната на властта. Веднага лъсват сумати лапачи, от сумати агенции, комисии, асоциации и т.н. дъра-бъра, естествено в служба и за защита на о'фците и за просперитета на отечеството. Та, от толкова агенции и грижа за човека, сиреч офците, да не би да почнем да живеем в комунизъма?
манол

2022.02.08 | 13:50

1
А ДАЛИ КАТО СЪУЧЕНИК НА АСЕНЧО ОТ ХАСКОВО , ЩЕ МОЖЕ ДА ОБЯСНИ КАК Е ДАЛ ЗА РЕКОРДНО КРАТЪК СРОК СЕРТИФИКАТ ЗА ВАЖЕН ИНВЕСТИТОР НА КОМПАНИЯТА НА КИРЕТО И ТАТКО МУ ПРЕД2013 май, ЗА ДА МОГАТ ПОСЛЕ СЛЕД ВРЪТКИ ПАК С АСЕНЧО /по публикации в медии/ ЗА НАПРАВЯТ ЕДНИ 27 МИЛИОНА от ВЛОЖЕНИ САМО 107 ХИЛЯДИ ЛЕВА В БОЖУРИЩЕ??? ТОВА АВАНС ЗА КИРЕТО ЛИ Е? ЗА БЪДЕЩИТЕ ПОРЪЧКИ ОТ КРАВАРИТЕ? НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ОТКОГА СА ГИ ПОДГОТВЯЛИ ТИЯ ДА НИ ИЗЛЪЖАТ И ДА СЕ ОМЕТАТ? И ЗАЩО ВСЕ ОТ ХАСКОВО БЕ/от Бисеров, през Делян Добрев, Радев, та до Асенчо и съученици и рода/? От водата там ще да е, а?

Добави коментар

Водещи новини