СЗБ и БАЗ: Настояваме за спешно гласуване за запазване на диференцираната ставка от 9% ДДС

  • 22 декември 2021 14:53

  • 361
  • 1
СЗБ и БАЗ: Настояваме за спешно гласуване за запазване на диференцираната ставка от 9% ДДС
© Pixabay

Не знаем колко пъти целият туристически бранш и всички браншови организации, трябва да повторим по всички възможни начини, че няма нищо по-нормално, в европейски мащаб, туристическият бранш да работи с диференцирана ставка ДДС. По принцип! А не заради пандемията от COVID-19 или заради някакви други форсмажорни обстоятелства. Това заявяват от СЗБ и БАЗ, обръщайки се към министрите, депутатите и експертите в Народното събрание.

Страните в Европа, които отдавна искаме да настигнем по стандарт на живот, доходи, качество на предлаганата услуга, интерес към продукта и т.н. отдавна са осъзнали, че няма по-справедливо и реално решение, от това един сектор да работи с по-различни условия от гледна точка на данъчното законодателство.

БХРА очаква следващият редовен кабинет да удължи по-ниската ставка на ДДС за ресторанти

Няма да изброяваме страните, в които хотели и ресторанти работят от години с намалено ДДС, а в условия на пандемия ДДС бе намалено допълнително, като антикризисна мярка. Тук, в България, всичко е "на парче", от днес за утре, в последния момент. Свикнали сме, но не е редно! А всички ние искаме промяна!!!Дотук оцеляхме, някои от нас. Въпреки вас!, заявяват от двете организации.

Намалената ставка за ДДС изтича в края на годината, което е след седмица. И въпреки подадените сигнали и очакванията днес да се гласува удължаването й в парламента, това не се случи. Настояваме, за пореден път, за спешно гласуване за запазване на диференцираната ставка от 9% ДДС за хотели и ресторанти, като постоянна и безсрочна мярка, подчертават още от асоциациите.

Радина Лазарова
361 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.22 | 14:59

1
стига ревахте, бе!

Добави коментар

Водещи новини