Даниела Везиева: Първите полети от летище Русе е възможно да са в началото на 2022 г.

  • 18 ноември 2021 16:14

  • 1226
  • 3
Даниела Везиева: Първите полети от летище Русе е възможно да са в началото на 2022 г.
© Булфото (архив)

Надяваме се, ако всичко е наред, първите полети от летище Русе да са в началото на следващата година. Това съобщи пред журналисти в крайдунавския град министърът на икономиката Даниела ВезиеваДаниела ВезиеваДаниела Тодорова Везиева е родена в гр. Русе. Завършва образователна степен магистър по финанси и, която участва в национален форум за значението на транспортната инфраструктура за развитието на бизнеса в Северна България.

По думите ѝ вече са проведени четири срещи между компанията авиопревозвач "Гъливеър", Министерството на транспорта, Министерството на икономиката и община Русе.

"Стартирахме отварянето на проекта за вътрешни линии София - Русе. Преди два дни имаме входирана докладна от кмета с искане за инвестиционни разходи, които в момента обсъждаме заедно с Министерството на финансите. Целта ни е до края на годината да стартира процесът", допълни министърът.

Летището се намира на 15 км от Русе и е в близост до с. Щръклево. Създадено е като военно летище, но след построяването на пътнически терминал е използвано и за граждански полети до 1991 г. През 2015 г. става 100 процента собственост на община Русе. Компанията "Гъливеър" официално заяви намерението си преди половин година пред общината, че има интерес към рестартирането на линията Русе - София. Ако полетите се възстановят, ще бъде пусната обслужваща автобусна линия Русе - Щръклево.

Везиева даде началото на нова инвестиция за над 30 милиона лева в Индустриалния парк "София-Божурище"

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1226 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гнусни помаци

2021.11.18 | 16:48

1
герджик е турска дума ... герджиков е помак! на изборите, гнусните дпс бяха с трима кандидати: луна лудата помакиня, феса карадайъ и герджиков помака манаф!!! гласувайте за българина радев!
ХА-ХА

2021.11.18 | 17:37

3
Какъв българин е Радев? Руска пионка, избрана с гласовете на ДПС! Образовай се малко! Обикновен продажник!

2021.11.18 | 16:52

2
КОМУНИСТИЧЕСКИ ТРАВЕСТИТ

Добави коментар

Водещи новини