Везиева даде началото на нова инвестиция за над 30 милиона лева в Индустриалния парк "София-Божурище"

  • 23 октомври 2021 12:30

  • 2602
  • 5
Везиева даде началото на нова инвестиция за над 30 милиона лева в Индустриалния парк "София-Божурище"
© Министерство на икономиката

Министърът на икономиката в служебното правителство Даниела ВезиеваДаниела ВезиеваДаниела Тодорова Везиева е родена в гр. Русе. Завършва образователна степен магистър по финанси и участва в церемонията по първата копка за изграждането на нов логистичен парк на българска компания за търговия на бяла и черна техника в Индустриалния парк "София-Божурище", съобщиха от икономическото ведомство.

Общата стойност на инвестицията е над 30 милиона лева, като се очаква тя да бъде завършена до края март 2023 година.
"За министерството на икономиката е приоритетно сертифицирането на подобен тип инвестиции. България е правилното място за правене на бизнес, а индустриалните зони са добро място за развитието на компаниите", е заявила министър Везиева, цитирана в прессъобщението.

По думите й, само за последните няколко месеца са сертифицирани 12 проекта по Закона за насърчаване на инвестициите на обща стойност над 400 млн. лв., с потенциал за разкриване на близо 1500 работни места. Проектите са предимно извън столицата, в това число - четири в община с безработица над средната за страната.

"Това е резултат от различния подход в работата на екипа през последните месеци, който заложи на изграждането на една чиста инвестиционна среда, без корупция", е посочила Даниела ВезиеваДаниела ВезиеваДаниела Тодорова Везиева е родена в гр. Русе. Завършва образователна степен магистър по финанси и.

Тя е поздравила ръководството на компанията за реализирането на инвестицията и за създаването на нови работни места по време на пандемията.
На церемонията са присъствали още изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" Антоанета Барес.

Даниела Везиева оповести скандални злоупотреби със средства в Северозападния регион

Търговската верига "ЗОРА" стартира проект за изграждане на нов логистичен парк с административна сграда и складове за обслужване на търговската мрежа. Логистичният център включва административна сграда и складова база в Индустриалния парк "София-Божурище". Той ще бъде построен върху терен от 80 000 кв.м и ще бъде реализиран в два етапа. Строителството ще се изпълнява по съвременна технология, с висококачествени материали; заложен e висок процент на енергийна ефективност и енергийна независимост посредством собствена фотоволтаична инсталация. Предвижда се и изграждане на зарядна станция за електрически автомобили, се посочва в прессъобщението.

Борислава Бибиновска
2602 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
.

2021.10.23 | 17:04

5
Половината толупи от тези на снимката държат лопата за пръв път! Нищо! Не е далече времето, когато ще се научат за да има какво да ядат!

2021.10.23 | 16:07

4
смешници, ама точно както вожда радеффф е наредил на служебните, и те нещо да се "изявят", хахахахахаххах......
Сиси

2021.10.23 | 15:00

3
Браво
Пчеличките от ГЕРБ

2021.10.23 | 14:26

2
12 години градят, а Радев и Глутницата му за 6 месеца съсипаха всичко!

2021.10.23 | 13:43

1
ЗАКОПАВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ В КАЛТА

Добави коментар

Водещи новини