Заведенията: Спрете да се гаврите с нас и действайте!

  • 08 ноември 2021 09:21

  • 2965
  • 13
Заведенията: Спрете да се гаврите с нас и действайте!
© Булфото (архив)

Две седмици след въвеждането на Зеления сертификат 94% от ресторантьорския бранш е поставен на колене. Условията по въвеждането му, нямащи нищо общо с това, което бе обещано от служебното правителство към бизнеса, вече принуди хиляди собственици в цялата страна да затворят своите обекти. Това се посочва в позиция на СЗБ и БАЗ. 

Припомняме, че изправени пред дилемата - локдаун без обезщетения или безпрецедентно въвеждане на зелен сертификат при 20% ваксинирани, над две трети от представителите на бизнеса, избраха в национално допитване по-малкото зло. Но! Само и единствено при определени от бизнеса условия.

БАЗ и СЗБ: Над 1 млн. българи чакат своите сертификати, а вие продължавате да лъжете!

А именно:

1. Издаване на сертификати при положителен тест за антитела.

2. БЕЗПЛАТНИ тестове, а не тестове, които струват 10лв.

3. Въвеждане на зелени сертификати за всички търговски обекти, държавни и общински служители.

4. Зелените сертификати да важат САМО когато страната ни е в тъмночервена зона на заболяемост.

5. Разрешаване на проблемите с хора, на които заради придружаващи заболявания, не е препоръчително поставянето на ваксина.

Какво се случи впоследствие? Какво се случи след обещанията?  Беше издадена заповед, в която нито една от по-горе изброените пет точки не присъстваха в нея! Нито една! Това е лъжа ...!

Последваха протести в над 25 града, на които излязоха хиляди хора, за да се опитат да покажат, че заповедта трябва да бъде променена. Реакция след тях - нямаше. Чуваме само "следващата седмица ще решим". И така до следващата седмица, когато отново чуваме същото. Ако и ние можехме да кажем по същия начин за всички разходи - ток, вода, наеми, заплати, осигуровки, такси, данъци, поддръжка и др. то може и да дочакаме "следващата седмица", но сега не можем! Не можем!!!

Затова настояваме за спешни действия от страна на държавата. Не ни интересуват вашите политически игри и популизъм. Не ни интересува колко ви е страх да вземете едно или друго решение, което знаете, че е правилно, но нямате интереси, лични интереси да го направите. Имате пет точки за изпълнение. Три от тях на томбола да изтеглите, ще спасите хиляди хора, заети в сектор туризъм. Очакваме действия, дами и господа, а не поредното тупане на топката. А дали ние имаме механизъм да ви противодействаме - да, отново можем да излезем на протест. Вероятно в по-различна форма, тъй като "разходките по центъра" изглежда не дават резултат, а във вашите очи те не са заплаха. Дали ще го направим сега - не, няма. Няма да организираме нито един протест седмица преди изборите, защото вие отново ще кажете, че е политически. А знаете ли как звучи това в ушите на собственик на фалиращо заведение? Знаете ли как звучи това в ушите на барман, сервитьор, готвач ..... ? Цинично, разбира се! Никога повече не си позволявайте да квалифицирате протести на бизнеса, протести с конкретни икономически искания, като политически.

Ричард Алибегов единодушно бе преизбран за председател на Българската асоциация на заведенията

Така, че: СПРЕТЕ ДА СЕ ГАВРИТЕ С НАС И ДЕЙСТВАЙТЕ! СЕГА! ЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ Е КЪСНО!

Радина Лазарова
2965 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
OZYBENi BANKQNSKI WNUCI

2021.11.10 | 23:24

13
EEII MAAANGAALALLA ahahah {A wii KOLIMEMEM eieie MAANANGALAIAIA HNUSNIII ZIG HAILLl
Какво е

2021.11.09 | 10:31

12
това животно от снимката бе? Това говедо има вид на болно в комбинация от луда крава, шап, ебола, свински грип, ковид 19-24, сифилис, спин и бери бери. Как е оцелял този мутант?!
митьо

2021.11.08 | 18:13

11
Ша действаме ма пари нема
Justitia enum Thracia

2021.11.08 | 11:48

10
Хайде стига, от колко време реват, че били на колене, че не можели да работят нормално, били пред фалит и т.н. Ами да бяха фалирали за толкова време щом е толкова трудно. Да, ама не... Хорицата от кръчмарско-ресторантьорския псевдобизнес искат да лапат лесни парички, че и държавата трябвало да ги подпомага. Ами хванете се да работите, ама наистина, а не само алъш-вериш и реване! Колко други хора имат проблеми, ама не ореваха всичко, крадливи мръсници! По вашата логика още трябва да има кочияши, щото видите ли автомобилите им взели хляба пък държавата трябвало да им помага! Има и други професии!
няма как да си русофоб и да не си пед-ал

2021.11.08 | 11:35

9
истинските заведения работят при всякакви условия ,само тезти на косматите герберопитеци са все недоволни
Алибегай

2021.11.08 | 11:32

8
Да кажете некой виц за лошия Боко?Крив,лош,крадлив, човекоядец. Ама кретахте. Сега лапайте мухите и се кланяйте на хвърчилото.

2021.11.08 | 11:20

7
Защо идиоти такива ми триете коментарите
Thomas cook

2021.11.08 | 11:18

6
Храната в дупките ви гадна, данъци не плащате, а искания имате. Стегнете се малко.
ЕЙ МАЙМУНО,

2021.11.08 | 11:10

5
ТИЯ СВЕЖИ ИДЕИ, СЕГА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЛИ ВИ ГИ СПУСНАХА? :) ДА ИМИТИРАТЕ, ЧЕ НЕЩО СЕ СЛУЧВА У К Е Н Е Ф А :)
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.08 | 11:09

4
КАЗИОНЕН СЪЮЗ ОТ О Т Р Е П К И :) НЕЩО КАТО П О Д Л О Г И Т Е ОТ БЗНС :)

Добави коментар

Водещи новини