Експерти: Рекордна инфлация няма

  • 20 октомври 2021 07:59

  • 974
  • 4
Експерти: Рекордна инфлация няма
© Кадър - Нова телевизия

„Няма как да изпреварим Румъния по доходи за един месец просто защото има някаква разлика в инфлацията. Брутният вътрешен продукт на Румъния е с около 20% повече от нашия”. Това заяви в ефира на Нова телевизия финансистът Любомир Дацов.

„Рекордна инфлация няма. През 2006, 2007 и 2008 са годините с най-висока инфлация. Тогава тя беше около 10%. Тогава тя беше заради много високия растеж. Източниците на този процес са различни и пораженията са различни”, обясни Дацов.

Вижте кои хранителни продукти са поскъпнали най-много заради инфлацията

„Сегашният произход на инфлацията е външен, защото идва от проблеми, които не са в страната. За съжаление този път тя ще продължи по-дълго – 6-7 месеца”, добави Дацов.

„Намираме се в много деликатна ситуацията. Имаме инфлация генерирана при предлагането, а не при търсенето. При нея се реагира по-трудно”, добави икономистът Владимир Сиркаров.

Калина Христова
974 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.10.20 | 10:09

3
Някой да има дежа вю със протестите срещу минималното увеличение на цените на тока и горивата при правителството на ГЕРБ и какво стана после? ГЕРБ загуби изборите. Сега хората мрат като мухи заради некадърноста на това изчадие Каруцаров и началника му Радев,цените се увеличиха в пъти - тока с 1000 %, бензина двойно, парното като дойдат сметките народа ще завие на умряло, цените на хранителните стоки вече са непосилни, дърва за огрев през зимата няма да има или ще бъдат на безумни цени. Да познаем ли от три пъти какво ще се му се случи на изборите на Диктатора и на престъпното му служебно правителство? Идва отново ГЕРБ на власт за да ни извади, както винаги от лайната в които ни набута Радев. Защо обаче си го причинихме - щото обичаме да ни е гадно май.

2021.10.20 | 10:10

4
Ами помним ама тогава Бойко си подаде честно и почтенно оставката което говори, че има чувство за дълг, чест и достойнство за разлика от развилнелият се диктатор който се е вкопчил със зъби и нокти в празидентството си. Обаче всички знаем как завърши историята. Сега се повтаря - Радев и престъпното му правителство си отиват за да дойде Бойко за да ни извади от кризата.

2021.10.20 | 10:08

2
Хората обедняха и огладняха при военната хунта на метежника Р.а.д.е.в. Излъгани, ограбени, гладни и озлобени срещу д.и.к.т.а.т.у.р.а.т.а на Фатмака хора, работници чакат от половин година да си получат заплатите.

2021.10.20 | 09:22

1
Хахахахаххааа хахаха хаха. Абе прави са рекордна няма виденовата зима беше повече. Иначе искрено ме разсмяха тези които ги пращат мислят хората за олигофрени. #ОСТАВКА

Добави коментар

Водещи новини