КНСБ: Увеличението на доходите ще бъде изядено от увеличението на цените

  • 21 септември 2021 10:17

  • 941
  • 3
КНСБ: Увеличението на доходите ще бъде изядено от увеличението на цените
© Pixabay

Говори се за ново поскъпване на хляба и млякото. Очаква се и ръст на цените на ВиК услугите, товарният транспорт се оплаква от новите цени на горивата, очакваме ръст на цените на плодовете и зеленчуците. В същото време покупателната способност на населението намалява. Това обобщи Росица Макелова от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ.

Пред Bulgaria on air тя обясни, че помощите, които се отпускат на пенсионерите, реално само ще компенсират поскъпването, но няма да доведат до по-голяма консумация.

"Увеличението на доходите ще бъде изядено от увеличението на цените. Помощите за пенсионерите ще компенсират очакваното поскъпване през зимните месеци. Не само пенсионерите са подложени на шоковото поскъпване. Има и едночленни домакинства, хора с по-ниски доходи, които живеят в лишения", коментира Макелова.

Финансист за добавката от 120 лв. към пенсиите: Абсолютен популизъм

От КНСБ настояват за увеличение на минималната работна заплата.

Макелова от КНСБ. Кадър: Bulgaria on air

"Ръстът на средната работна заплата в някои сектори е много по-малък и се изяжда от инфлацията. Настояваме през 2022 г. да има съществен ръст на минималната работна заплата, която получават половин милион българи, и тя да стане 760 лв.", каза Макелова.

Още темата с поскъпването на тока - в това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
941 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.09.21 | 11:04

2
Не ми пука, в София сме добре.

2021.09.21 | 13:02

3
щи запука... споко!
Сметки

2021.09.21 | 10:29

1
Е да де, давате малко и после си го вземате..... , хората спят, свикнали да бъдат мачкани и да мизерстват. С увеличението на тока хората ще стигнат до прошеска тояга. Решението е стачки , бунтове, революция, ние ги избираме ние ги сваляме.

Добави коментар

Водещи новини