Лъчезар Борисов: С решението на МС за ВМЗ-Сопот и "Авионамс" се предприемат мерки срещу националната сигурност

  • 05 август 2021 11:32

  • 2402
  • 2
© Novini.bg

Има две решение на МС, които с силно притеснителни. Едното е за Българската банка за развитие. Дава се възможност за раздаване на високо рискови и необезпечени кредити. Второто решение засяга ДКК и в частност ще засегне необратимо ВМЗ-Сопот и „Авионамс“.Това заявиха народни представители от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в пред медиите днес.

Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва обясни: „ВМЗ-Сопот и „Авионамс“ са стратегически за националната сигурност предприятия. Те дават работа на десетки хиляди семейства в Пловдивския район. ДКК е била освобождавана от заплащането на дивидент. По този начин ДКК е гарантирала финансовата стабилност на ВМЗ-Сопот и „Авионамс“. С изплащането на дивидент реално парите ще застрашат от фалит ВМС Сопот и „Авионамс“. Това е недопустимо! Призоваваме премиерът да отмени това решение!“

„Във ВМЗ-Сопот работят около 4 000 работници. ВМЗ и „Авионамс“ са предприятия от значение за националната сигурност. Те изпълняват поръчки на НАТО. В момента се предприемат мерки срещу националната сигурност“, каза бившия икономически министър Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин.

Кандидатът за министър на финансите от ИТН: Програмата ни е изготвяна три години, нека всеки я прочете преди да критикува

Мнозинството от депутатите и работодателските организации са били против безвъзмесдни средства да се пренасочват към финансови инструменти, съобщи той. „С вчерашното решение на МС се допуска ББР да отпуска незобезпечени кредити. Това има потенциал да източи банката. Притеснително е, че с вчерашното решение на МС кредити се раздават на налични клиенти на търговските банки. Това означава, че реално се рефинансират налични кредити и ползата остава в банкови сектор. Притеснително е, че договорените лимити на банките вече са раздадени като кредити. Няма да има нова процедура, всичко е направено предварително“.

Министър подвежда работниците във ВМЗ-Сопот, че ще е по-добре, ако минат под шапката на Министерство на икономиката, категорични бяха от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Това решение е изключително важно за целия Пловдивски район. Отражението върху целия регион ще е катастрофално, предупреди Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва.

Теодора Александрова
2402 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
А бе коньо

2021.08.05 | 12:37

2
Вземи се скрий! Зъблю !
хрантутници

2021.08.05 | 11:51

1
Не работят, а ако заработят, го правят примитивно. Докога!

Добави коментар

Водещи новини