Радев: Подкрепям бизнеса, който създава висока добавена стойност, насърчава инвестициите и увеличава перспективите пред младите хора в България

  • 14 юли 2021 16:45

  • 1520
  • 5
Радев: Подкрепям бизнеса, който създава висока добавена стойност, насърчава инвестициите и увеличава перспективите пред младите хора в България
© Президент на Република България

Подкрепям бизнеса, който създава висока добавена стойност, повишава както качеството на инвестиционната среда, така и разкрива много повече перспективи пред младите и образовани хора в България. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес разговаря на „Дондуков“2 с новоизбрания председател на Конфиндустрия България Роберто Санторели, съобщават от прессекретариата на държавния глава.  По време на срещата бяха обсъдени възможностите за разширяване на българското присъствие на италианския пазар и развитието на икономическото сътрудничество между Италия и България, което индустриалната асоциация подпомага вече повече от 20 години.

Държавният глава открои приноса на италианския бизнес към България не само с инвестициите в реалната икономика, но и заради много прогресивните отношения между бизнеса и държавата и между бизнеса и обществото, които този бизнес създава. По думите на президента, българската държава има своята отговорност за подобряване на качеството на образованието, здравеопазването, в усъвършенстването и създаването на качествена инфраструктура и следва да насърчи и инвестиции в развитието на човешкия капитал.

Радев поздрави своя колега Еманюел Макрон по случай Националния празник на Франция

„Важно е италианското общество и бизнес да бъдат убедени, че България е атрактивно място за инвестиции и ние можем да сме привлекателен партньор за дългосрочно развитие на бизнес“, отбеляза още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава изрази надежда и че по-тясното сътрудничество между институциите и представителите на бизнеса, който членуват в Конфиндустрия България, ще продължава да  води към изсветляване на бизнес средата у нас.

Роберто Сантoрели оцени високо перспективите пред икономическата среда в България, която е с благоприятни макроикономически показатели, насърчава чуждестранните инвестиции, предприемаческите инициативи и транснационалните партньорства. Той определи страната ни като един от най-големите търговски партньори на Италия, като по време на срещата беше отчетен и ръстът на  италианските инвестиции в България, въпреки последиците, причинени от пандемията.

Теодора Александрова
1520 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ДДС

2021.07.15 | 11:58

5
Много добър оратор, но ми писна само за бизнес да говори. Искат чрез подкрепа на бизнеса да подобрят качеството на живот. Бизнеса е най-важен. В нищо няма да се инвестира ако след това даден проект не носи приходи. С тази стратегия до никъде няма да стигнем! Икономиката е базирана на вечно потребление и създаване на отпадъци. Ако няма потребление нямаме доходи!! Точно това спира развитието, защото приоритет са доходите и създаване на заетостл Вместо да се опростяват и улесняват механизмите и работата да намалява..в 21век ние си създаваме още работа само и само да не сме безработни! Гениално!

2021.07.14 | 20:28

4
Тоя каун Радев едва ли разбира и половината от това което казва.
1

2021.07.14 | 17:36

3
Ако бяха живи ей тия зад вас щяха да плачат със кървави сълзи,че не останахме под турско.Барем икономиката щеше да е читава и народа сит.Дреме ми дали поп ще ме дагмосва за пари или имам ама предпочитам да съм част от империя отколкото под ботуш на империя и техните башибозуци подлизурници във лицето на бг политици.

2021.07.14 | 17:26

2
Абе, царвул, стига,Сиси,правил,пиар,

2021.07.14 | 17:13

1
Мухльо Узурпатор.

Добави коментар

Водещи новини