Съвместна група на Министерството на икономиката и община Бургас ще развива потенциала на "Индустриална база-Равнец"

  • 25 август 2021 21:10

  • 1477
  • 6
Съвместна група на Министерството на икономиката и община Бургас ще развива потенциала на "Индустриална база-Равнец"
© Община Бургас

По предложение на Министерството на икономиката ще бъде сформирана съвместна експертна група, която ще работи за привличането на инвеститори и кандидатстването по проекти за финансиране за изграждане на инфраструктурата на "Индустриална база-Равнец". Това заяви пред журналисти кметът на Бургас Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

По-рано днес кметът и служебният министър на икономиката Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически посетиха бившата авиобаза в Равнец. Това е мястото, за което има идея да се превърна в индустриална зона. Имотът е предаден от държавата на община Бургас през 2019 година.

Министър Кирил Петков заминава за Бургас

За година и половина община Бургас е изработила подробния устройствен план за имота, както и за трасетата на довеждащата инфраструктура. Готови са и трасетата за изграждането на главен водопровод, кабелна мрежа, канализация и помпена станция, като всички процедури са били съгласувани с институциите и експлоатационните дружества, обясни Николов, цитиран от БТА.

В началото на август община Бургас е изпратила официално искане до Министерството на икономиката зоната в Равнец да бъде включена в Плана за възстановяване и развитие. Кметът информира, че теренът на зоната е с цялостно подготвени документи, които да позволят изграждането на инфраструктурата там. Вече има проявен интерес от "Индустриална зона-Тракия" към тази в Равнец, добави кметът. Работи се между Министерството на икономиката и община Бургас, така че да се направи проект, който може да се подаде и към Плана за възстановяване.

Както знаете, има 400 милиона лева, заделени за индустриални паркове. Принципът за кандидатстване е конкурентен. Парите се дават от Европейската инвестиционна банка, където реално всяка община може да кандидатства с проекта си и потенциален инвеститор. Ако намерят голям инвеститор за "Индустриален парк-Равнец", шансът да се вложат 24 милиона лева, нужни за инфраструктурата на този обект са големи, заяви по-рано днес Петков.

Мая Йорданова
1477 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ник

2021.08.26 | 01:02

4
Кирчо,ти си един голям,лъжлив кавал
Pinokio

2021.08.26 | 07:44

6
Ne mi prilicha na naivnik , znachi e tarikat!

2021.08.26 | 02:04

5
Е те от Бургас всичко са подготвили Кирча събрал "мисирките " да имитира дейност.И пак ако ...в Плана за възстановяване ,ама пари от Банката. И хич не му дреме, че "новата промяна " е нарушил основния закон ,натиснал се на министерското кресло,каква оставка,далаверите които сътвори и му спускат не са за изпускане.Такова чудо,но щом е от " протестърските" партии закон не го лови.Докъде я докарахме,измамници да си разиграват коня.
КИРО МЕНТАТА

2021.08.25 | 22:20

3
СЕ ДЪРЖИ ТАКА КАТОЧЕЛИ НЕ Е НАСРАН! В ХАРВАРД СА ГО НАУЧИЛИ!
КИРО МЕНТАТА

2021.08.25 | 22:20

2
СЕ ДЪРЖИ ТАКА КАТОЧЕЛИ НЕ Е НАСРАН! В ХАРВАРД СА ГО НАУЧИЛИ!

2021.08.25 | 21:42

1
ЩЕ РАЗВИЯТ НА МАЙКА СИ ДУПКАТА

Добави коментар

Водещи новини