Докога в София ще има отстъпка за данъци?

  • 01 май 2021 14:35

  • 1141
  • 2
Докога в София ще има отстъпка за данъци?
© Novini.bg

До 5 май е срокът, в който софиянци могат да ползват отстъпка при плащане на данък сгради и данъка за автомобила, при условие, че цялата дължима сума се внесе наведнъж, напомнят от Столичната община.

Срокът за 5% отстъпка за местните данъци и първата вноска на такса смет обикновено е до 30 април, но тази година е удължен с 5 дни заради Великденските празници, обясниха от дирекция „Общински приходи“ на Столична община.

Крайният срок за първата вноска на такса битови отпадъци, без да се начисляват  лихви за закъснение, е сряда, 5 май.

А ако собствениците плащат местните си данъци и такси на части, крайните срокове за това, без да им се трупат лихви са:

30 юни за първа вноска на данък недвижими имоти и данък МПС и 1 ноември - втора вноска.

Такса битови отпадъци - на четири вноски: 5 май, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Владислав Горанов категоричен: Данъците няма да се вдигат!

Най-удобният начин за плащане на местните данъци и такси е през електронния портал на Столичната община, където всеки собственик на имот или автомобил в София може да направи и справка какви задължения има към общинския бюджет, припомнят от общината.

Последвайте канала на

1141 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кума Лиса

2021.05.01 | 15:17

1
Много си прав. Но простите българи и тези които имат облаги от мутрите - БСП - Нинова, Чалгарите на Славчо, който беше приятел със мутрите от първите години на прехода, Мая- Хаджигенов най голямите мутри и най големите айдуци-олигарси, които наистина откраднаха всичко от държавата искат отново да започнат да грабят, а трябваше до сега да са излежали 10 години по затворите от доживотните присъди, които Борисов не им даде, а ги остави да пуснат пипала като мутренски октопод. Тези са толкова алчни, безскрупулни, безочливи и безсрамни и жадни за мъст, че са готови да заличат целия български народ и да останат само техните подръжници, мижитурки и послушковци. Няма как суверена да е 40% от населението на България - тъпи комунистически старчоци,техните деца и внуци, чалгаджии, крадци и мошенници.
см.рт на грб

2021.05.01 | 16:53

2
А има ли как суверенът да е 10-12 % от народа бе, туфл.ек гробарски ?!?????? Щото от над 10 години, промитите мозъци, гласуващи за тая хунта са ТОЧНО ТОЛКОВА !!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини