ЕК предлага нова амбициозна програма за данъчно облагане на предприятията

  • 18 май 2021 16:59

  • 397
  • 3
ЕК предлага нова амбициозна програма за данъчно облагане на предприятията
© Pixabay

Европейската комисия прие Съобщение относно данъчното облагане на предприятията през 21-ви век с цел насърчаване на стабилна, ефикасна и справедлива система за данъчно облагане на предприятията в Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България.

В него се излага както дългосрочна, така и краткосрочна визия в подкрепа на възстановяването на Европа от пандемията от COVID-19 и за гарантиране на адекватни публични приходи през следващите години. Тя има за цел създаването на справедлива и стабилна бизнес среда, която може да стимулира устойчивия растеж с по-голяма заетост в ЕС и да увеличи нашата отворена стратегическа автономност. В съобщението се взема предвид напредъкът, постигнат в дискусиите на Г-20/ОИСР относно данъчната реформа в световен мащаб. 

Ето колко би могла да бъде минималната заплата в България през 2025 г., данъците няма да се пипат

Първо, до 2023 г. Комисията ще представи нова рамка за данъчно облагане на предприятията в ЕС, която ще намали административната тежест, ще премахне данъчните пречки и ще създаде по-благоприятна за бизнеса среда в рамките на единния пазар.

Второ, в днешното съобщение се определя и данъчна програма за следващите две години с мерки за насърчаване на продуктивните инвестиции и предприемачеството, които осигуряват по-добра защита на националните приходи и подкрепят двойния екологичен и цифров преход. Това се основава на амбициозната пътна карта, изложена в Плана за действие в областта на данъчното облагане, представен от Комисията миналата лято.

Трето, днес Комисията прие Препоръка относно националното третиране на загубите, с която държавите членки се приканват да разрешат пренасянето на загуби за предприятията поне към предходната бюджетна година.

Novini.bg
397 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Soniapshya

2021.05.19 | 14:06

3
М­­­л­­а­­д­­­а­ ­­­м­­о­­к­­­р­­­а­­­ ­­­у­­­ч­­­е­­н­и­­ч­к­­­а­­ ­ч­­у­­к­­­а­­­ ­­ ­W­­­ ­­W­ ­­W­­ ­­.­­­ ­B­­ ­G­ ­1­ ­­­7­ ­­­.­­­ ­­­C­ ­­L­ ­­­U­­ ­­­B
Sheilatcxza

2021.05.19 | 12:04

2
М­л­­­а­д­­а­­ ­­м­о­­к­­­р­а­ ­­у­­ч­е­н­и­­ч­­­к­­а­ ­­­ч­­у­к­а­­­ ­­ ­­W­­­ ­­­W­­­ ­­W­ ­.­­ ­B­ ­G­­ ­­1­­ ­7­­­ ­.­­ ­­C­ ­­­L­­­ ­U­­­ ­B
Valeriefnfna

2021.05.18 | 21:23

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини