Започнаха ремонтите на улици в Община Търговище

  • 30 март 2021 15:07

  • 212
  • 1
Започнаха ремонтите на улици в Община Търговище
© bulphoto (архив)

Започнаха ремонтите на уличната мрежа в Търговище, заложени в капиталовата програма на Общината за 2021 г. Обновени ще бъдат общо 23 улици на територията на града.

Средствата за ремонтите възлизат на 2,66 млн. лв., съобщават от пресцентъра на кмета Дарин Димитров, цитиран от БТА.

Бетонираха дървета на АМ "Хемус"

Вече е обновена ул. "Първи май" - от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Паисий". Частта й от ул. "Паисий" до ул. "Палаузов" бе асфалтирана през 2020 г. В момента текат и подготвителни дейности преди полагането на новата настилка на други четири улици. Другите улици, включени в капиталовата програма, са: "Ген. Столетов", "Охрид", "Добрич", "Вършец", "Васил Априлов", "Петър Парчевич", "Здравец", "Поп Сава Катрафилов" - от ул. "Спиридон Грамадов" до ул. "Екзарх Йосиф"; "Черно море"; "Сливница"; "Радецки"; "Гълъбец"; "Драгоман", обслужващи улици към бл. 1, бл. 2 и бл. 25 в кв. "Запад", обслужваща улица към жилищни блокове 16, 18, 20 на ул. "Скопие", припомнят от администрацията.

Продължава работата и по реконструкцията на бул. "Трайко Китанчев" по "Региони в растеж" и входната артерия "Никола Маринов". Тя се реновира със средства, отпуснати от държавата по искане на кмета. Предстои да започнат и дейности по обновяването на общо осем улици в селата Голямо Соколово, Лиляк, Подгорица, Буховци, Преселец, Надарево и Дългач и квартал "Въбел". Ремонтите и средствата за тях са гласувани от Общинския съвет с приемането на бюджета за годината през януари.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
212 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Katiea18

2021.04.10 | 03:53

1
­В­­и­ж­­­т­­­е­­ ­­­м­о­­я­­т­­а­ ­т­и­­й­­н­ ­­­п­у­­­т­­­к­­а­­­ ­­­-­­­ ­W­­­W­W­­.­­B­G­­­1­­­7­­­.­C­­­L­­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини