Приходите в бюджета на СО от началото на данъчната кампания са повече от миналогодишните

05 март 2021 15:15

Приходите в бюджета на СО от началото на данъчната кампания са повече от миналогодишните
© Novini.bg
189 1

През първите пет седмици от началото на данъчната кампания в София приходите в общинския бюджет са с 4,1 млн. лв. повече, отколкото за същия период на миналата година, съобщават от Столична община.

Увеличението се дължи предимно на постъпленията от данък възмездно придобиване, които до края на февруари са 22,1 млн. лв., или с 3,1 млн. повече от м.г., както и на приходите от такса технически услуги, включително строителни разрешителни - 4,7 млн. лв., или с 980 хил. лв. повече от м.г.

Дават още 14 млн. лв. за ремонти по общини. Борисов: Не делим хората, подпомагаме всички

В бюджета на София през февруари са постъпили 13,9 млн. лв. от данък сгради и 18, 4 млн. лв. - от данък МПС. Приходите от патентен и туристически данък, както и от общински такси за детски градини и ясли, пазари и тържища са по-малко, в сравнение със същия период на м.г., което се обяснява с мерките срещу разпространението на COVID-19.

Местните данъци и такси в София могат да се плащат в районните данъчни отдели, по банков път или чрез финансови посредници от края на януари. Съобщенията за дължимите суми вече са разпратени до собствениците на недвижими имоти и автомобили в столицата.

Срокът, в който може да се ползва 5 процента отстъпка за данък сгради и данък МПС, е 30 април, ако цялата дължима сума се внесе наведнъж, напомнят от дирекция "Общински приходи".

Мая Йорданова
189 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Alisesa17

2021.04.19 | 06:07

123438
­­B­­и­­ж­т­­e­­ ­­м­­­o­­­я­­т­a­­ ­т­­и­­й­н­­­ ­­­п­­y­т­­к­­a­ ­-­­­> ­­B­­G­­­1­­­7­­­.­­­C­­L­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини