Ген. Константин Попов: Заложените в бюджета пари за отбрана са за модернизация на армията

  • 06 януари 2021 09:11

  • 431
  • 3
Ген. Константин Попов: Заложените в бюджета пари за отбрана са за модернизация на армията
© Pixabay

Ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание, заяви по БНТ, че заложените в бюджета пари за отбрана са за модернизация на армията.

Той припомни подписания договор за придобиване на многофункционалните патрулни кораби, които ще бъдат построени у нас, сключения договор за модернизация на танковете Т-72.

Ген. Попов посочи още, че в САЩ са били изпратени летци за осъществяване на необходимата подготовка за управление на F-16, както и много други нови инициативи с убеждението, че в модернизацията е бъдещето. Точно за модернизация са предвидени и средствата в бюджета за 2021 година.

Ген. Попов открои, че повишаването на заплатите в армията с 10% също е заложено в бюджета. Повишението с 10% се прави в последните години и това прави армията по-привлекателно място за младите хора.

Ген. Попов не изключи възможността в бъдеще на дневен ред отново да бъде поставен въпросът за задължителната казарма. Съществен е обаче въпросът дали задължителната военна служба ще промени възпитанието на хората, предвид това, че говорим за образование и други дейности. По думите му това определено е така, но попита дали това е задължение единствено и само на армията.

Последвайте канала на

Novini.bg
431 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Драган

2021.01.06 | 09:28

1
Не е вярно. Само половината от тях са за армията, а останалите са за шкавчето.
Zezo

2021.01.06 | 10:30

3
Ако искаш, мога да ти духам?
Zezo

2021.01.06 | 10:01

2
И за Техноимпекса...

Добави коментар

Водещи новини