Марияна Николова награди Индустриална група Шишеджам за устойчиво развитие на инвестициите у нас

02 март 2021 14:42

Марияна Николова награди Индустриална група Шишеджам за устойчиво развитие на инвестициите у нас
©
317 2

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова награди Индустриална група Шишеджам за устойчиво развитие на инвестициите в България. От името на компанията приза получи проф. д-р Ахмет Кърман, главен изпълнителен директор на Индустриална група Шишеджам.

Удоволствие е за мен да връча приза за устойчиво развитие на инвестициите в Република България, който тази година се присъжда за първи път. Носител на отличието е Индустриална група Шишеджам, коментира вицепремиерът. И уточни, че компанията прави първите си вложения у нас още през 1997 година и оттогава не просто работи в страната, а надгражда и развива дейността си. В своята над 20-годишна история тя открива редица производства, полагайки основите на заводите си за плоско стъкло и за домакинско и автомобилно стъкло, посочи министърът и допълни, че компанията се е утвърдила като лидер в своята сфера като търсен и сигурен производител, желан и социално отговорен работодател.

Групата осъществява своята дейност чрез заводите си „Тракия Глас България“ ЕАД, „Шишеджам Аутомотив България“ ЕАД и „Пашабахче България“ ЕАД. Общите инвестиции, направени в страната, достигат 800 милиона долара. Чрез своите вложения Вие имате важен принос за развитието на икономиката на страната както на местно, така и на национално ниво.

Марияна Николова се срещна с държавния секретар на Унгария Миклош Шолтес

Г-н Кърман, поздравявам Ви за отличната работа през годините и Ви благодаря, че толкова упорито и последователно развивате дейността си в България и доказвате, че бизнесът тук е устойчив, заяви още вицепремиерът.

За нас е огромна радост да получим тази награда и сме щастливи от вниманието, с което сме удостоени в България, коментира Кърман. Той допълни още, че целта на компанията е винаги да създава добавена стойност към икономиката. По думите му България е важен пазар за фирмата.

Novini.bg
317 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
Mandya16

2021.04.10 | 03:57

91900
­­В­и­ж­­т­­­е­ ­­­м­­­о­­­я­т­­­а­­ ­т­­и­­­й­н­­ ­п­­­у­­­т­к­а­­­ ­­-­­­ ­W­­W­­­W­­­.­B­­G­­­1­7­­­.­­­C­­­L­U­­B­­
МУТРИ ВЪН

2021.03.02 | 20:52

27066
ЗА ХОРАТА СЪС КЪСА ПАМЕТ ВИЖТЕ ВЪВ ЮТУБ С.ТРИФОНОВ И МУЛТИГРУП ВИЖТЕ СНИМКИТЕ МУ С Г. ИЛИЕВ ВИЖТЕ ГО СЪС Б. БОРИСОВ И ПОСЛЕ СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСЪТ КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОЗИ ДА Е РАЗЛИЧЕН И ДА НИ СПАСИ ОТ МУТРИТЕ И ЗАДКУЛИСИЕТО МОЖЕ ЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СИ СЪС МУТРИТЕ И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ДА СИ СРЕЩУ ТЯХ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ (БНО) №14

Добави коментар

Водещи новини