Дянков: ОЦК дължи 300 млн. лв. - няма инвеститор

  • 09 май 2012 15:35

  • 651
  • 1
Дянков: ОЦК дължи 300 млн. лв. - няма инвеститор
©

Засега няма инвеститор за "ОЦК Кърджали". Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Кредиторите ни информираха, че са имали среща с някои потенциални инвеститори. Огромните дългове, които достигат 300 милиона лева  към основните банкови кредитори обаче карат инвеститорите да се отдръпват.

Според Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи след временно приближаване на позициите, все още има възможност някой от кредиторите да тръгне сам към искане за несъстоятелност. Ако това стане, всички други кредитори ще имат интерес и те да вкарат предприятието в такава процедура, допълни финансовият министър. От друга страна у кредиторите все още няма обща готовност да опростят част от тези задължения.

„Като финансист смятам, че без опрощаване предварително на голяма част от тези задължения, няма инвеститор, който да влезе в такава тежка ситуация. Все пак кредиторите ни информираха, че по-късно тази седмица всички са тук в София, продължават дискусиите с няколко от тези инвеститори, но засега не е много положително това, което излиза като резултат от този диалог”, каза още министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Последвайте канала на

Novini.bg
651 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.05.10 | 15:27

1
Дали ще има някакви промени в "Агенцията за следприватизационен контрол", ей така малко да разместим доживотните длъжности?

Добави коментар

Водещи новини