Заведенията в Банско и Сандански са в готовност да заработят от 1 март

  • 25 февруари 2021 14:21

  • 665
  • 1
Заведенията в Банско и Сандански са в готовност да заработят от 1 март
© pixabay

Заведенията в двата големи курорта на територията на област Благоевград - Банско и Сандански, са в готовност да заработят от 1 март. Това казаха за БТА Христина Панайотова - секретар на Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите в Сандански и Малин Бистрин - зам.-председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация и председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско, предаде БТА.

В планинския курорт се очаква да отворят между 30 и 40 процента от заведенията, които работят само през зимния туристически сезон, посочи Малин Бистрин.

Николова към хотелиерите: Трябва повече гъвкавост

Сред причините по-малко от половината от тези заведения да заработят е фактът, че зимният туристически сезон е към края си. Зареждането на един търговски обект отнема време, а и не е сигурно дали инвестициите ще се изплатят до края на сезона, посочи Бистрин.

Друг фактор, който влияе, е персоналът. Част от него е освободен, а свикването му отново отнема време, каза още председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско. Очаква се обаче сто процента от целогодишните обекти в Банско да заработят от 1 март, а сегашното отваряне Бистрин определи като глътка въздух за частния бизнес в сферата на туризма.

В Сандански очакванията са всички заведения да заработят в началото на следващия месец, каза секретарят на местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите Христина Панайотова. В южния курорт обектите не са толкова големи и не изискват много персонал, а към днешна дата почти всички собственици са запазили най-лоялните си работници, посочи Панайотова.

Мая Йорданова
665 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Cindya19

2021.04.10 | 03:57

1
­­В­­и­­­ж­т­е­­­ ­м­о­я­­­т­­­а­ ­­т­­­и­­й­­н­­ ­­­п­­­у­­­т­­­к­­­а­ ­­­-­­ ­W­W­W­.­­B­­G­1­­7­­­.­C­L­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини