Цвета Караянчева присъства на тържественото честване на 143-ата годишнина от избора на първия Градски съвет на Карлово

16 януари 2021 14:05

Цвета Караянчева присъства на тържественото честване на 143-ата годишнина от избора на първия Градски съвет на Карлово
©
642 6

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържественото честване на 143-ата годишнина от избора на първия Градски съвет на Карлово.

Днес честваме важна за цялата ни страна годишнина – годишнината от учредяването на Първия градски съвет в Карлово, отбеляза Цвета Караянчева на тържествената  сесия на Общинския съвет. На този ден преди 143 години тук, в една от люлките на българското Възраждане, започва изграждането на местното самоуправление, на местната власт, която винаги е била и ще бъде най-близо до стремежите и болките на гражданите, заяви тя.

Председателят на парламента подчерта, че още с първите си стъпки новият съвет на Карлово доказва, че се води от идеите на Възраждането и национално-освободителното движение. Взимат се мерки за възстановяване на стопанския живот, раздават се с купони жито на най-бедните, разширява се и се укрепва обществената собственост, предприемат се мерки за поддържане чистотата на града, взимат се решения да се открие и поддържа болница, да се организира полиция, посочи Цвета Караянчева. Още в първите дни на свободата членовете на съвета посвещават силите си на това да окажат подкрепа на вдовиците и сираците, оцелели по време на кланетата през лятото на 1877 г. в Карлово, допълни тя. Да бъдеш наследник на тези светли имена и възрожденски личности е гордост, но и огромна отговорност за днешните управници на Карлово, отбеляза председателят на Народното събрание.

Цвета Караянчева: Във времена на изпитания българите в пълна степен показват, че са единни

Цвета Караянчева изрази надежда успешното взаимодействие между 44-ото Народно събрание и Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) да продължи и в следващия парламент. Това е важна крачка към гарантиране на благополучието и просперитета на страната, подчерта тя и добави, че сключеното Споразумение за сътрудничество между Народното събрание и НСОРБ е помогнало дневният ред на общините по-активно да присъства в законодателния процес.

Председателят на парламента посочи, че вече почти година местните власти са изправени пред необходимостта бързо и адекватно да реагират в отговор на пандемията. Всички решения, ограничения и изисквания, които бяха въвеждани на национално ниво, на практика бяха реализирани от местните власти, подчерта тя и допълни, че това изпитание за пореден път е доказало, че съвместната работа на централните, регионалните и местните институции е условие, без което обществото не може да функционира нормално.

По-рано председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържествения водосвет пред църквата „Св. Николай“. Те поднесоха цветя на паметника на Васил Левски и се включиха в шествието до паметника на председателя на Първия градски съвет на Карлово Васил Караиванов.

Novini.bg
642 6

Свързани новини

Коментари (6)

Добави коментар
ПЪРВИЯТ ЧОВЕК В ДЪРЖАВАТА

2021.01.17 | 09:38

126190
НЕЩО РАДЕВ НЕ РАЗМАХВАШЕ ПРЕД НЕЯ...ЮМРУЧЕТА
Кара Черна

2021.01.16 | 16:26

125691
Каквото и да пишете пак ТЯ ще е Новия Стар Председател на НС. Тя и само тя е в сърцето и леглото на Вожда

2021.01.16 | 15:37

125661
П. КЪРДЖАЛЙСКА П.
Просто човек

2021.01.16 | 14:35

125612
Карлово, нямате ли яйца да посрещнете подобаващо ПКП...а викове Оставка?!
НЕ ПОДРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.16 | 14:22

125599
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

2021.01.16 | 14:14

125575
ПКП , това определение ако се сложи на някой със съвест , ще се обеси , а тая поцинкована кофа , не спира да се показва и да ръси простотий .

Добави коментар