Вицепремиерът Николова посети фабрика за дограма и преградни стени във Велико Търново

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и посети фабрика за дограма и преградни стени във Велико Търново. За мен като вицепремиер е изключително важно да виждам, че икономиката, макар и с въведените рестриктивни мерки и намален капацитет, работи, заяви министър Николова.

По думите ѝ най-важното в подобна обстановка е да се намери балансът между опазването на живота и здравето на хората и работата на икономиката. Според нея българското правителство прави всичко възможно да подпомага родния бизнес и предприемачи, които са поставени в изключително трудна ситуация заради пандемията от COVID-19. От фабриката обясниха, че са се възползвали вече от помощта на държавата в размер на 20 хил. лв. за дигитализация на производството.

Тя припомни, че досега държавата е осигурила над 2 млрд. лв. в подкрепа на хората и на бизнеса заради пандемията. И разясни за допълнителната финансова помощ от 156 млн. лв. за бизнеса, която ще бъде администрирана от Министерство на икономиката. Средствата са осигурени по линия на Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” (ОПИК). Досега само по мярката „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ по ОПИК с почти 173 млн. лв. са подкрепени голям брой български предприятия.

Коментари

 1. 2020.11.30 | 01:11
  С ТАЛАШИТЕНОТО ЦЕХЧЕ ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ЩЕ ПОВЯРВА,ЧЕ В ЗАДУНАЙСКАЯ СЕ ПРАВИ НЕЩО ОСВЕН УСВОЯВАНЕ НА СРЕДСТВАТА ОТ ГАСТАРБАЙТЕРИТЕ И ЗАЕМИТЕ С КОИТО СЕ ПЛАЩА РЕКЕТА НА КРЕМЪЛ...
 2. 2020.11.29 | 22:10
  Свиркаджийка тъпа
 3. 2020.11.29 | 20:23
  Търси търновския кмет да го изклати !
 4. 2020.11.29 | 18:51
  Къв уй търсиш там ма мършо недоклатена ?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет