Над 7200 фирми в столицата догодина ще плащат такса "смет" според количеството отпадък

Над 7200 декларации и заявления от фирми за определяне на такса "битови отпадъци" за 2021 г. спрямо количествата генерирани отпадъци са постъпили в дирекцията "Икономика и търговска дейност" в периода на кампанията от 1 октомври до 30 ноември, съобщават от Столичната община.

Такива документи трябва да се подават в този период всяка година от компаниите, които желаят такса "смет" за нежилищните им имоти да е определена според количеството отпадък, а не според площта и стойността на имота.

Изтича срокът за подаване на декларации от фирмите за такса смет

Внесените декларации за определяне на броя на контейнерите до момента са 4845, а заявленията за издаване на Заповед за допускане на пряко договаряне са 2388. От дирекцията очакват в следващите дни при тях да постъпят още декларации и заявления, изпратени от фирмите чрез лицензираните пощенски оператори.

Работата по приема на фирмените документи е преминала при спазване на всички мерки за безопасност, включително чрез организиране на изнесени работни места, допълнително деловодство, удължено работно време и работа в почивните и празничните дни.

В хода на кампанията вече са обработени част от заявленията и са издадени 1255 заповеди за пряко договаряне, съобщават още от общината.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет