Опрощават наемите на общинските имоти във Велико Търново

Бизнесът във Велико Търново и общината, чиято дейност е спряна с противоепидемичните мерки, въведени от Министъра на здравеопазването за периода 27 ноември – 21 декември, ще бъде освободен от наеми за общинско имущество. Това обяви кметът Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново,.

Облекчението ще е за периода, в който работата на съответните фирми е преустановена.

Общинска администрация вече работи по изготвянето на предложението, което ще бъде внесено за гласуване на декемврийската сесия на Великотърновски общински съвет.

Облекченията ще се отнасят до всички наематели, които ползват общинско имущество, но мерките не им позволяват да работят.

Лъчезар Борисов категоричен: На 21 декември всички бизнеси ще бъдат отворени 
И макар мярката в подкрепа на бизнеса да се отрази върху местните приходи в бюджета, тя е необходима, тъй като целта е да бъде подпомогнато запазването на работни места. По същия начин наемателите на общинско имущество бяха освободени от наеми и по време на извънредното положение през пролетта.

Коментари

  1. 2020.11.26 | 10:33
    Тук трябва много внимателно да се пипа! Има мастити търговци и други наематели с много натрупани парички и за тях месец или два без да плащат е добре дошло. Могат да изкарат на мускули чак до пролетта, да не ги приравняват с търговците, които зависят от оборота всеки месец!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет