Бизнесът призова за масови проверки на партитата в частни помещения

22 ноември 2020 09:51

Бизнесът призова за масови проверки на партитата в частни помещения
© Pixabay
2862 2

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за най-строги санкции на установените нарушители на противоепидемичните мерки от страна на бранша. Позицията идва след проверките на МВР и РЗИ, които констатираха неспазване на забраните. 

"Изразяваме нашата подкрепа за действията на МВР и РЗИ при извършените от тях проверки на нощни заведения и се разграничаваме от извършителите на нарушения. Подобно поведение е проява на безотговорност по време на криза и застрашава живота и здравето на хората. Хиляди наши членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики на нелоялна конкуренция и ги осъждат остро", се казва в прессъобщението на двете организации. 

От бранша призовават също така да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки.

"Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск. За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с Covid-19", настояват още от БАЗ и СЗБ.

Novini.bg
2862 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.11.22 | 12:48

2
ЗАВЕДЕНИЯТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ ДОКАТО ФАЛИРАТ.
поправка

2020.11.22 | 11:07

1
не продължавайте с организиране на партита и оргии и после ББ да е виновен това малко прилича на сухия режим в америка и героите мафиоти в днешно време разбира се ние сме 100 г след топлата вода

Добави коментар

Водещи новини