Тази седмица изтича срокът за кандидатстване по програма "Старт на кариерата"

Агенцията по заетостта напомня, че петък, 30 октомври, е крайният срок, в който дипломирани младежи без професионален опит могат да подават документи за кандидатстване по програма "Старт на кариерата", съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Освен в бюрата по труда в страната, през целия ден заявления ще се приемат и по електронен път чрез публикувания на сайта на Агенцията по заетостта формуляр.

За да участват в програма "Старт на кариерата", кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 30 октомври 2020 г. включително, и да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място.

Министерството на финансите очаква реалният БВП през 2020 г. да се понижи с 3%

Други условия са да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Списъците на обявените работни места, пълна информация за процедурите, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване, в т. ч. електронно заявление, са публикувани на официалната страница на Агенцията по заетостта - тук. Консултации и съдействие могат да бъдат получени във всички бюра по труда в страната.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет