Може ли България да стане център релокация на производства?

  • 26 октомври 2020 14:32

  • 603
  • 0
Може ли България да стане център релокация на производства?
© Pixabay

Българска агенция за инвестиции /БАИ/ и петнадесет Двустранни търговски и индустриални камари съвместно организират на 1 декември 2020 г., под патронажа на Министерство на икономиката (МИ) международна видеоконференция за представяне на България като нова „nearshoring" дестинация в световен мащаб. 

Конференцията е част от цялостна инициатива, провеждана последната половин година, чиято цел е да позиционира България като отлична дестинация за релокация на производства в процеса по скъсяване на веригите на доставки /nearshoring/.

Очаква се в международанта конференция участие да вземат Лъчезар Борисов, министър на икономиката, Стамен Янев, заместник-министър на икономиката, икономически анализатори и представители на бизнеса в страната.

Лъчезар Борисов разпореди ускоряване и разширяване на програмата за ликвидността към ББР

Поставя се фокус върху сектори с висока добавена стойност и приоритетни за устойчивостта на българската икономика в тези трудни времена за глобалния бизнес.

Предвижда се с подкрепата на Съветите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) и Министерството на външните работи (МВнР) конференцията да достигне до възможно най-голяма аудитория от потенциални чуждестранни инвеститори, които ще получат информация за  инвестиционния климат у нас, финансови параметри в ЕС, ниските данъци, образованата и квалифицирана работна ръка, които страната ни предлага на мултинационалните компании, за да преместят своето производство именно в  България.

Novini.bg
603 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини