Министър Петкова: "Балкански поток" е изцяло български проект и се финансира само от българската държава

"Балкански поток" е изцяло български проект. Ние сме спазили всички норми на европейското законодателство и обществените поръчки. Нашият проект се различава от "Северен поток 2". "Балкански поток" спазва всички правила, изисквания и закони. Той се финансира само от България и ще се управлява само от българската държава. Цената на проекта е един милиард и сто милиона евро.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по относно строежа на "Балкански поток" и недоволството на американския държавен департамент, че Русия все по-силно се намесва в европейския енергиен пазар и евентуалното налагане на санкции от страна на САЩ.

Борисов полетя с хеликоптер, инспектира "Балкански поток" от въздуха

"Разговаряме с нашите американски колеги и излагаме нашите аргументи. Коментираме всички енергийни проекти с тях както и диверсификацията на енергийните ни източници. Помните как "Южен поток" беше спрян от ЕК заради нарушения на правилата. Повярвайте ми, че ако при "Балкански поток" имаше нарушения, ЕК вече щеше да е реагирала. Работим усилено за реализирането на диверсификацията на енергийните ни източници. Газопроводът е изцяло български и ще се ръководи само от българската държава. Нито една друга компания или държава няма да може да се възползва от "Балкански поток". Българските граждани не трябва да се поддават на манипулации и неверни твърдения. Ние сме спазили изцяло всички законови рамки", повтори тя.

"Не мога да кажа колко български фирми работят по проекта. Това е работа на главния изпълнител на проекта - саудитската компания "Аркад". Те могат да сключват договори с подипзълнители и да ни информират. Знам, че има италиански и турски компании. Те имат пълното право да преценяват с кои компании да подписват договори за подизпълнителна дейсност. Всичко е видимо на сайта на "Аркад". Няма никакво прикритие на тази компания и е изцяло нейна воля, какви компании ще избира за подизпълнители, стига те да отговарят на всички закони и правила. Гаранциите са много сериозни", категорична бе Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по

Коментари

 1. 2020.10.21 | 19:33
  Пичку майку свиньо гнусна
  1. 2020.10.21 | 20:22
   Пий си парцуцата диванен тулуп!
 2. 2020.10.21 | 19:48
  Тая е гузна и лъже като дръта сиганцка.... Всички фирми и работници стоящи газопровода са рускоговорящи, а Аркад е руска фирма, де факто...
  1. 2020.10.21 | 20:21
   Миришеш на матрьошка!
  2. 2020.10.21 | 20:02
   А един мармот завива шоколади.....
 3. 2020.10.21 | 19:42
  Естествено, бай Ганьо, който не знае дори кой е баща му, полупиян и затревен знае повече от правителството по въпроса и сега ще храчи и мърмори.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет