Огромен спад на обслужените пътници на летище Бургас

86% е регистрираният спад на обслужените пътници на бургаското летище от началото на годината досега. Данните са съпоставени с миналата година, предаде БНР.

Въпреки очакванията за удължаване на туристическия сезон по Южното Черноморие цифрите за септември показват, че до момента чартърните полети са едва 349 при 3 хиляди полета за миналия септември.

В най-големия курортен комплекс Слънчев бряг повечето заведения и хотели са затворени, а последните туристи ще си тръгнат от курорта в края на месеца.

839 хиляди туристи са пристигнали по Южното Черноморие през месец август миналата година. Този сезон едва 165 хиляди са били чуждестранните гости, сочат данните на летището. Най-много - 65 хиляди, са полските туристи, избрали Южното Черноморие за почивка, а над 30 хиляди са германските туристи. На британския и Скандинавския пазар може да кажем, че бележим абсолютен срив.

Очакванията да се удължи сезонът заради хубавото време не се сбъднаха. Близо 30 на 100 са хотелите в „Слънчев бряг“, които все още работят, а последният полет с чуждестранни туристи е планиран за 30-и септември, когато с полет до Тел Авив си тръгват група израелски граждани.

"В центъра на Слънчев бряг с часове чакаме за пътници на таксиметрови коли. Нашият бизнес умира", казаха в предаването "Хоризонт до обед" таксиметрови шофьори. При близо 2 милиона и 500 хиляди само чуждестранни туристи миналата година, избралите за почивка Южното Черноморие 650 хиляди българи не могат да спасят сезона.

 

Летище София с важна информация за COVID-19

Коментари

  1. 2020.09.24 | 18:27
    Карай бе , важното е да не умрем от ковида!!от глад не е страшно да се мре
  2. 2020.09.24 | 15:14
    Бакшишите взимаха по 20лв от Сл.Бряг до Несебър (2-3км) хич не ги съжалявам - да са си пазили алчността в буркани
  3. 2020.09.24 | 15:07
    Фалит, по добре затваряй.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет