Синдикатите с позиция за поисканата оставка на енергийния министър Теменужка Петкова

  • 03 април 2020 19:58

  • 1237
  • 1
Синдикатите с позиция за поисканата оставка на енергийния министър Теменужка Петкова
© Булфото (архив)

Предложенията за промени в Закона за енергетиката, които регламентират връщането на надвзетите суми от обществения доставчик на природен газ, могат да допринесат за подпомагане както на широки кръгове от населението, така и на индустриални предприятия. Това е още повече важно при текущото състояние на тежка икономическа блокада в страната. Това се посочва в официалната позиция на КНСБ.

Във връзка с реакцията на работодателски организации, считаме за важно от страна на Министерство на енергетиката и Комисията по енергетика към Народното събрание да се разясни механизмът за възстановяване на суми по договори за доставка на природен газ или за доставка на топлинна енергия.

АОБР поиска оставката на министър Теменужка Петкова

Считаме, че не трябва да остане никакво съмнение в добросъвестното намерение на Правителството за разпределяне на получените от "Булгаргаз" ЕАД суми по справедлив начин, в обществен интерес, посочват от синдиката.

Във време на тежки ограничения за нашата индустрия е важно също така да се продължат усилията за намаляване на тежестта на енергийните им разходи, като се приключи процедурата за законово уреждане на механизма за компенсация на енергоинтензивните предприятия за разходите за „кафява енергия“.

Апелираме да се използват максимално ефективно всички възможности за намаляване на финансовото бреме в този труден за нас период.

Последвайте канала на

Novini.bg
1237 1

Коментари 1

Добави коментар
Питащ

2020.04.03 | 21:45

1
И каква точно е позицията на синдикатите за исканата оставка на Теменужка? Смешници!

Добави коментар

Водещи новини