Ходенето до Катар струва над 65 000 евро

  • 31 март 2012 12:56

  • 621
  • 0
Ходенето до Катар струва над 65 000 евро
©

Форумът в Катар е на стойност повече от 65 000 евро.

Основните разходи около организирането на форума са за наеми на зали за провеждането на форума, за зала с капацитет 250 души за официалната вечеря на двамата премиери, за аудио визуална и преводаческа техника, целодневни кафе паузи и обеди и други, съобщиха от МВнР за Mediapool.

Фиаското на форума бе посочено от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г като капката, която преляла чашата на търпението му към министър Трайков. За сметка на това, каза Борисов след завръщането на Катар, посещението там било "брилянтно организирано" от МВнР. Впоследствие Трайков и външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 обаче обясниха, че събитието е било организирано от външно министерство.

Общите разходи на външно министерство за подготовката на визитата в Катар са общо 79 220 евро. МВнР е командировало трима служители, които са престояли общо 30 дни в Доха, като са изхарчени над 8200 евро за командировъчни, транспорт и настаняването им.

Над 5500 евро пък са отишли за пресцентър, настаняване на екипажа на чартърния полет, с който е пътувала българската делегация, комуникационни разходи и други.

Външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 определи правителствената визита в Катар като "най-успешната визита в полза на лобиране на българския бизнес, която до момента сме правили" и обяви, че Катар ще инвестира поне 100 милиона евро в България в три сектора - в туризъм, в инфраструктура и в земеделие, като това е само началото.

В официалната делегация участваха министрите Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27, Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, както и столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Отделно от официалната делегация премиерът бе придружаван от 103-ма представители на водещи български фирми от хранително-вкусова промишленост, туризъм, строителство и недвижими имоти, фармация и други.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
621 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини