Емил Караниколов: Не разбрах каква бе необходимостта да се създава напрежение между институциите

  • 05 февруари 2020 17:30

  • 1008
  • 4
Емил Караниколов: Не разбрах каква бе необходимостта да се създава напрежение между институциите
© Кадър: БТВ

Не разбрах, защо се тръгна на тази война между институциите. Конституцията на Република България не позволява на президента да сваля доверието от правителството, като законодателен акт. Партиите съдействат за формирането на доверието на гражданите. Ако го правиш, подронваш това доверие. Президентът трябва да е този, който да сплотява гражданите. Това заяви министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в в предаването "Лице в лице" по БТВ.

„В същото време часове по-късно ние седяхме заедно на една маса на икономически форум и благодаря на всички за това. Няма как институциите да не работят една с друга. Ние сме избрани, за да работим за развитието на България и трябва да го правим. Ние трябва да продължаваме заедно, защото това е политиката“, подчерта той.

Румен Радев сне доверието си от кабинета "Борисов 3"

От думите на Караниколов стана ясно, че участниците във форума, сред които и министри, са се поздравили с президента. „Ние презентирахме България пред японския бизнес. България има рекордни параметри в износа. Нямаше да е добър знак, ако президентът не бе дошъл“, коментира министърът на икономиката.

„Не разбрах каква бе необходимостта да се създава напрежение между институциите“, посочи той.

Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в коментира твърдението на президента, че от три години нищо не се правело. „Ясен факт е, че българската икономика е в Топ 10 по икономическо развитие в Европа - с над 3% годишно. Доходите се качват в публичния сектор. Относно Перник - общината, кметът и държавата правим всичко възможно да възстановим нормалния живот на гражданите. няма как да стане толкова бързо. Но се надявам скоро да го решим. Политическата отговорност, според президента, е да се подаде оставка. И какво щеше да стане с Перник? Трябва да седнем и да работим заедно, да търсим единство. Не е това смисъла на Конституцията“, коментира той.

Първа реакция от правителството след изявлението на Радев

"В Перник ще приключим с водопровода след 27 дни", категоричен бе министърът. И потвърди, че ремонтът на язовир "Студена" е имало водолази.

„Хазартът е един от най-старите бизнеси. В този бизнес има задължение да се инвестира в спорт и култура. Аз приветствам реалните инвеститори, където се създава висока добавена стойност. Някои избират лесния начин за печалба“, коментира министър Караниколов.

"Има сигнали за забавяне на икономическото развитие на Европа. Нашият икономически ръст е добър и засега няма подобни данни", стана ясно от думите му.  "Дойде ли криза първото нещо, което се случва е да започнат съкращение. В момента има добра заетост. Държавата е предвидила средства, ако се стигне до подобна ситуация", увери той.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1008 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.02.05 | 23:55

4

В това се състои проклятието на България! Да ни управляват неразбрали хора...

2020.02.05 | 20:33

3

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТОЗИ НЕ Е РАЗБРАЛ КАКВО СТАВА

2020.02.05 | 20:26

2

Президента е избран пряко от народа, няма възможност за фалшификации, това дразни.

73

2020.02.05 | 19:54

1

Емо какво разбира фатмак от конституция секретарите са му я разказали "на кратко" човека има проблеми (инцидента с баща му, наказания като пилот,
прикрит за паднал самолет,Деса на 2 щата,евтино апартаментче )
Свикнал и винаги да го прикриват.

Добави коментар

Водещи новини