Какви са ползите за България от "Турски поток"

  • 09 януари 2020 08:09

  • 2544
  • 6
 Какви са ползите за България от "Турски поток"
©

Какви са ползите за България от новата газова връзка, коментираха в сутрешния блок на БНТ енергийните експерти д-р Любомир Денчев и инж. Христо Казанджиев.

Припомняме ви, че вчера газопроводът "Турски поток" беше открит на официална церемония в Истанбул от президентите Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. и българския премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

 

Борисов рамо до рамо с Ердоган, Путин и Вучич. Откриха "Турски поток"

 

Според инж. Казанджиев, негативите от проекта "Турски поток" са повече, отколкото ползите. "Ползите са, че се промени входната точка за доставка на руски газ, което, по думите на българските представители, ще доведе до икономия за българските потребители", заяви той.

Проектът открива възможности за доставки на природен газ от Турция за България, което е от огромно значение, но големият проблем е, че опитите в тази посока засега не се случват, допълни инж. Казанджиев.

"Голям негатив за България е това, че 90% от капацитета на този "Балкански поток" е ангажиран за руски природен газ, което блокира входа за доставки на друг газ", заяви още той.

Освен това, България реализира един твърде скъп проект за нейните възможности, категоричен е експертът.

 

 

Според д-р Любомир Денчев, няма особени поводи за радост от реализирането на "Турски поток". "Но има един безспорен успех и това е гарантирането на доставките на природен газ за България - и за битовите потребители, и за промишлеността. Като икономист ме притеснява това, че минимум за пет месеца ще загубим средствата, които "Булгартрансгаз" получаваше като транзит през Украйна", каза той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2544 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.01.09 | 10:03

6

БАЛКАНСКИ ПОТОК СЕ ПОДКРЕПЯ САМО ОТ РУСКАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ

Седесаро-мутренската мафия

2020.01.09 | 09:51

5

намерила "диверсификация", ще внасяме газ през Гърция ако братята спрат тръбата на Балкански поток, само че от там идат 15 милиарда кубика, а от Гърция най-много 3, от седесарски г.ъз по-ибан няма.

Седесарското дупе от Банкя

2020.01.09 | 09:48

4

се наг.ъзи на Путин за да му прости минeта, който Тиквата направи на Брюксел за да му се хареса, но истината е че българинът, който подари икона на Путин на ежегодната му среща с народа, спаси България от студ и ужас.

2020.01.09 | 09:27

3

"Ползите" за България от Турски поток са американски санкции. Ползите за България от газов хъб Балкан са самохвални приказки на Бойко Борисов и обслужване на руските геополитически проекти целящи окупация на Балканите.

2020.01.09 | 09:25

2

НИКАКВИ

Пешо Скалата

2020.01.09 | 09:21

1

На мястото на Турция можеше да бъде България

Добави коментар

Водещи новини