Мартин Димитров: Седми блок в АЕЦ "Козлодуй" ще доведе до 2 пъти по - евтин ток

  • 28 март 2012 13:37

  • 866
  • 0
Мартин Димитров: Седми блок в АЕЦ "Козлодуй" ще доведе до 2 пъти по - евтин ток
©

Допълнителен блок в АЕЦ "Козлодуй" ще доведе до 2 пъти по-евтин ток, заяви в предаването "12+3" по БНР съпредседателят на Синята коалиция Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Той обясни още: "Най-доброто решение за България е този реактор, по който се работи и в който са инвестирани доста сериозни публични средства на българските данъкоплатци, или да бъде сложен в "Козлодуй", или да бъде продаден. Ако има добра оферта за продажбата на този реактор, той спокойно може да бъде продаден. Ако няма – да бъде сложен в АЕЦ "Козлодуй" като седми."

"Ако се сложи допълнителен блок в АЕЦ "Козлодуй" ще се появят инвеститори", подчерта още Димитров и добави категорично, че когато един проект е рентабилен, се намират и чужди инвеститори, които да се включат и да поемат разходите.

Сините подкрепят идеята в Белене да има газотурбинна централа вместо АЕЦ: "Вероятно като начало тя ще работи с руски газ, но ако бъде направена връзката с Турция и с другите съседни страни, ние ще можем постепенно да диверсифицираме доставките на природен газ. Една такава газова централа ще може да работи и с друг газ. Хубавото на една газова централа е, че няма тези огромни инвестиции, които са характерни за атомните, от друга страна – може да работи с газ, внесен от където и да било, а и така ще се използва площадката в Белене".

Според Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, газовите връзки на България със съседните страни се бавят поради огромното влияние на "Газпром" и това, че "Газпром" намира начини да спира до момента развитието на газовите връзки. Руснаците намират механизми да спъват възможността България да има алтернативни доставчици, изказа мнение той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
866 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини