Радев към стартъп предприемачите: Нестандартните ви и смели идеи ни пренасят в държавата на бъдещето

Стартиращите компании в България създават среда за развитие на културата ни да изискваме прозрачност, отчетност и отговорност при изпълнението на обществения договор между гражданите и държавата. Вашите смели и нестандартни бизнес идеи ни подготвят за бъдещето.

Това заяви държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на срещата си с представители на български стартиращи компании и на германския бизнес у нас, съобщиха от прессекретариата на Президентството. „Притежаваме всички необходими компоненти за развитие на българската стартъп екосистема – хора, знание, капитал и амбиция“, заяви президентът, като уточни, че през последните 5 години са разкрити 15 000 нови, качествени работни места в създадените над 2000 стартиращи фирми, а София е сред десетте най-добри градове за развиване на стартъп предприемачество. Необходими са ефективни държавни политики в областта на иновациите и предприемачеството за подобряване на средата за правене на бизнес в България, категоричен беше държавният глава. Според него иновациите имат смисъл, ако се развиват и отбелязват устойчивост.

Румен Радев: България трябва да превърне иновациите в национална политика

Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изтъкна ролята на Германия като най-голям външнотърговски партньор на България и стратегически инвеститор. „Германският бизнес носи със себе си не само ноу-хау, той носи положителния модел на добри бизнес практики, който допринася за подобряване на икономическата среда и на бизнес културата в България“, допълни той. От своя страна, посланикът на Федерална република Германия в България Н. Пр. Кристоф Айххорн приветства идеята за поредица от срещи, които да имат за цел установяването на успешни бизнес партньорства.   

Президентът към доброволци: Дори да промениш само един човешки живот към по-добро, променяш целия свят 

В срещата, която се проведе по инициатива на държавния глава и в партньорство с Германо-българската индустриално-търговска камара, седем стартиращи компании, участвали в инициативата Start.Up! Germany, представиха своите умни бизнес идеи. Сред предизвикателствата, с които трябва да се справя българската стартъп екосистема, са осигуряването на последващо финансиране на проектите, както и готовността на институциите на централно и местно ниво за активно партньорство със стартиращите компании.

Коментари

  1. 2019.12.06 | 21:59

    Те хората, са си супер и държавата ни ще върви напред, но условието е, никога повече ПСЕВДОКОМУНИСТИ, преименувани на ПСЕВДОСОЦИАЛИСТИ, да не взимат властта в тази изстрадала и разсипана от тях България!

  2. 2019.12.06 | 19:19

    Селяндур

  3. 2019.12.06 | 17:53

    Боже,какъв умен човек,ясновидец!!Най-умния от....фатмачето на решетников

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет