Теменужка Петкова: „Турски поток“ не е под заплаха

Проектът „Турски поток“ не е под заплаха, работата по него не е спряла.Това каза министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по пред журналисти по повод изказването на президента на Русия Владимир Путин, че България бави изграждането на „Турски поток“.Тя посочи, че не може да коментира думите на президента Путин. „Това, което правим, е да си вършим съвестно работата“, заяви още Петкова.

„Това, което със сигурност мога да кажа е, че ние изпълняваме своите ангажименти. В края на миналата година, когато актуализирахме нашата енергийна стратегия, всички вие помните, че тази актуализация дойде като инициатива на правителството. Тя беше подкрепена от колегите от парламента, от всички парламентарно представени политически сили. Беше ясно заявено, че този проект е изключително важен, той е стратегически за нас“, заяви още Петкова.

Паси: По-добре "Турски поток" да ни заобиколи

По думите ѝ така както предвиждат европейските правила, нашето европейско национално законодателство, са проведени всички процедури, които са свързани както с прилагането на директива 73 за природния газ, така и по отношение на обществените поръчки, свързани с избора на изпълнител. Всички тези дейности, свързани с прилагането на практика на нормативната уредба, отнема време“, заяви още Петкова. Тя припомни, че е имало обжалване по отношение на обществените поръчки.

Путин: България умишлено протака продължението на "Турски поток"
„От деня на подписването до настоящия момент се работи непрекъснато по отношение на реализацията на този проект. Към момента се работи на трасе от 150 км, разделено на 3 отделни лота. Доставени са тръбите за всичките 150 км, разчистен е хумусният слой. Изкопани са траншеи. Знаете, че бяха изградени и въведени в експлоатация първите 11 км от турско-българска граница до компресорна станция „Странджа“, които на практика осигуряват възможност ние да се свържем с проекта „Турски поток“ на турска територия. Изградихме и газоизмервателна станция. В процес на изграждане са и две компресорни нови станции. Работата по проекта не е спряла. Така както предвижда договора първите 308 км трябва да бъдат готови в края на месец май 2020 г. Ние работим, вършим си работата“, каза още Петкова.Тя изтъкна, че се полагат по 5 км на ден.

Коментари

 1. 2019.12.18 | 05:46

  5 км на ден правят 300 км в края на май. Реално се работи на 150 км, а в действителност са готови 11 км.

 2. 2019.12.06 | 15:07

  за руските интереси дупе дават

 3. 2019.12.06 | 15:03

  Всичко е под заплаха под ръководството на такива кухи кифли !

 4. 2019.12.06 | 15:01

  България ще прави това което е възможно и изгодно за нея.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет