Светлана Ангелова: Трябва да държим финансовата устойчивост на държавата

  • 05 декември 2019 08:30

  • 391
  • 1
Светлана Ангелова: Трябва да държим финансовата устойчивост на държавата
© Кадър - БНТ

Депутатите продължават с гласуването на бюджета за 2020 година.

"Винаги когато в края на годината са дебатите за бюджета на държавното обществено осигуряване и бюджетът на Социалното министерство те са много разгорещени, защото социалната сфера е много чувствителна. Тя касае всеки един от нас и очакванията на хората са много големи към социалната сфера. Но едно са желанията, друго са възможностите на държавата. Ние трябва да държим финансовата устойчивост на държавата, да не допуснем фалити, да не допуснем дефицити. Работата на опозицията е да има предложения, да иска", Това заяви в ефира на БНТ Светлана Ангелова, депутат от ПГ на ГЕРБ.

Депутатите продължат да обсъждат и гласуват Законопроекта за държавния бюджет за 2020 година

Според депутатът от БСП Георги Гьоков те са предложили алтернативен бюджет. "С нашите предложения, с акцентите в тях, показахме алтернативността. Показахме, че тези пари, които се събират от всички българи, включително с осигуровки, с данъци, с такси могат да се разпределят по различен начин. Нашите акценти в бюджета, който предложихме бяха в образование, в социална дейност и основно насочени към по-ускорено повишаване на доходите, например на пенсиите на българските граждани", смята Гьоков.

Последвайте канала на

Калина Христова
391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?????

2019.12.05 | 09:39

1

Време е да се разделите и пенсионирате генералите, за да има пари на гладуващи умни хора. Учители с пенсия от 300 лева, а тези които не работили 250, нещо има сбъркано, но е попваримо. Без реформи, г-н Борисов.. Кога.. Без война, а защо е редно...!?

Добави коментар

Водещи новини