Григори Григоров: БДЖ се страхува от промяна

  • 13 ноември 2019 20:37

  • 1043
  • 2
Григори Григоров: БДЖ се страхува от промяна
© Кадър: БНТ

Проблемите в БДЖ ги познава цялата държава. Очевидно е, че хората от БДЖ не могат да ги решат. Това коментира пред БНТ председателят на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" Григори Григоров.

"Управлението на всеки един бизнес се състои от решаване на определен набор типови задачи – финансова задача, IT задача, логистична задача, ремонтна задача. 80% от тези задачи са типови, 20% са специфични. Хората в БДЖ, които 30-40 години работят в тази компания, никога не са се сблъсквали и не са решавали проблеми. Начинът те да ги решат е практически невъзможен", заяви Григоров.

Променя се методиката за изчисление на таксите по железопътната инфраструктура

По думите му БДЖ се капсулира в себе си и в компанията съществува страх от промяната.

"БДЖ се страхува от промяната. В БДЖ има хора, които ги е страх да мръднат на една крачка от коловози, които са дълбани десетилетия. От тях не може да очакваме решения на проблеми", посочи той.

Една система, капсулирана в себе си, сама не може да се промени. Тя ще се промени само отвън. И това е целта на цялото упражнение. Григоров обеща нови влакове и локомотиви да има до 24 месеца.

"В момента сме стартирали поръчки за 10 локомотива и 40 нови вагона. Поръчките най-вероятно ще бъдат приключени до началото на следващата година. 18 месеца е срокът за доставката на първия пилотен локомотив и след това в рамките на още 6 месеца ще бъдат доставени всичките останали", уточни той.

БДЖ въвежда в пробна експлоатация системата за онлайн продажба на билети

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1043 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ганчо

2019.11.15 | 09:25

2

БДЖ , господине фалира от некадърно ръководство. Фалира защото уволниха хората които разбираха от локомотиви, вагони ,организация на ремонта и назначиха политически личности управлявали селски фирми. В БДЖ назначиха на работа хора които като чуеха термина "ПРОЗОРЕЦ" БЯГАХА ДА СМЕНЯТ ДОГРАМАТА А НЕ ДА ОПТИМИЗИРАТ РАБОТАТА ПО ПОДДРЪЖКА НА ИНФРАСТРУКТУРАТА ПРИ ВРЕМЕННО СПРЯНО ДВИЖЕНИЕ.
Въобще БДЖ не може да бъде реанимирано докато там не се върнат железничарите и всички парашутисти да бъдат изгонени с камъни. Фирмата не върви, защотот останалите железничари като говорят на парашутистите за локомотиви и вагони те си мислят за малките детски играчки.
На времето имаше един генерален директор, който казваше - БДЖ е структура която сутри като отворите вратата на Иван Вазов излитат 500000лв и влизат два пъти повече, ако не можеш да възприемеш това не си за тука. Това е жив дишаш и живееш организъм, който някой задушеха.

Въййй

2019.11.14 | 00:49

1

Хахахахах ,я кажи след това коя ще в фирмата ремонтираща локомотивите??? Защо в белите сържави същите локомотиви продължават да се карат и няма като тука ами те не стават за друго освен за брак??????? Защо дружество в което БДЖ има 49% и може да прави модернизация на локомотиви се оставя да фалира???? Защо подръжка на локомотиви се дава на правилната фирма ,без тя да може да ги пипа защото няма нужните документи???

Добави коментар

Водещи новини