Нова голяма компания отвори офис в община Пловдив

Нова голяма компания отвори офис в община Пловдив. Стартовото ниво на заплащане е между 2 000 и 2 500 лева. Това каза на пресконференция заместник-кметът на общината Стефан Стоянов. Компанията е в "Съдърланд Глобъл Сървисиз" - глобален лидер в сферата на аутсорсинга.

По думите на Стоянов заетите общо в областта на IT, аутсорсинга и споделените услуги в Пловдив вече са над 4000 души. Кметът на града Иван Тотев добави, че с представители на фирмата се водят преговори от няколко години.

Димитър Гълъбов, изпълнителен директор на "Съдърланд" за България обясни, че фирмата е имала интерес към Пловдив от няколко години. Компанията е американска с повече от 30 години история, а нейни клиенти са богати компании. В България сме от 11 години, като имаме офиси в София, Бургас и Варна, разполагаме с 2800 служители в тези три града и обслужваме 20 различни клиенти, подчерта Гълъбов.

Той добави, че за Пловдив се търсят хора с немски език и базисни компютърни умения, като плановете им са да приемат 300 служители до края на другата година, а до края на ноември тази година искат да наемат 100 души.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет