Очаква ли ни увеличение на цените на горивата?

Светът не беше виждал такова нещо. За 10 години в този бизнес и аз не бях. Само за една нощ имаше поскъпване на петрола с 15 %. Това заяви Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация в сутрешния блок на Нова телевизия.

“5% от световното производство се унищожи само с една атака на дронове”, каза още той.

“Със сигурност ще има известно повишаване на цената на горивата. Очакваме повишението да се случи бързо, но в рамките на жълти стотинки. Нещата в един момент ще се нормализират”, допълни експертът.

“Пазарът реагира така, когато има риск. Не се знае за колко време ще се възстановят инсталациите в Саудитска Арабия. Пазарът ще отчете и фактът, че тези инсталации са лесно достъпни. С няколко дрона се извади от строй цяла една индустрия”, коментира Бенчев.

“Пазарът се влияе само от котировките. В различните бензиностанции цените варират от 2,10 до 2,30 лв. Нашите цени са най-ниските от цяла Европа", завърши Светослав Бенчев.

Коментари

 1. 2019.09.17 | 08:38

  НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ ЗАРАДИ НАЙ-НИСКИЯТ АКЦИЗ-0,65лв и 0,68лв на бензин и дизел!
  И НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ СА НИ НАЙ-НИСКИЯТ ЦЕНИТЕ! МОНОПОЛИСТЪТ ЛУКОЙЛ ПРЕРАБОТВА НЕФТ УРАЛ НА ЦЕНА С 30% ПО-НИСКА ОТ БРЕНТ И ПАК ВИСОКИ ЦЕНИ!
  СЕГА ЦЕНИТЕ ПРИ ПЕТРОЛ ЗА 62USD СА ПО-ВИСОКИ ОТ 2015Г ПРИ ЦЕНА 90USD!!!
  ЗАЩО, ОТГОВОРЕТЕ ОБИРДЖИИ???

 2. 2019.09.17 | 08:13

  най-ниски цени в цяла Европа, но и най-ниска минимална работна заплата в цяла Европа, айде сега кажи, че съотношението цена:минимална заплата е основано и най-добро в цяла Европа, боклук скапан

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет