Теменужка Петкова: АЕЦ ''Козлодуй'' е една от най-сигурните централи в света

Разбира се, че българският бизнес е изключително важен за държавата. В тази връзка има възможност българските фирми да се възползват от държавна помощ, свързана с разходите за енергия от възобновяеми енергийни източници, като отстъпката може да достигне до 85 процента. Това заяви в студиото на ''Здравей, България'' по Нова телевизия енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по по повод недоволството на бизнеса заради скъпия ток за индустрията.

,,Пазарът на електрическа енергия у нас се дели на два сегмента - за нуждите на битовите потребители и за нуждите на бизнеса. А бизнесът търгува с електрическа енергия на свободния пазар. За целта има различни платформи за търговия на електрическата енергия. Моят съвет към фирмите е да купуват енергията на база двустранни договори, а не за ''ден напред''. Това е свободен пазар и единственият регулатор е търсенето и предлагането'', коментира Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по и припомни, че всички производители на електроенергия са длъжни да я продават само и единствено на борсата.

Тя сподели, че има възможност да си внасяме енергия отвън, като за целта трябва да се върви към пазарни обединения със съседните страни.

По отношение на аварията в АЕЦ ''Козлодуй'' министърът сподели, че реакцията е била адекватна и няма място за притеснения.

,,Екипът се справи за броени часове. Искам да подчертая, че АЕЦ ''Козлодуй'' е една от най-сигурните централи в света, а екипът е изключително професионален'', категорична е тя.

На въпрос за сделката за ЧЕЗ Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по посочи, че българското правителство няма как да влияе върху подобна сделка, която се реализира от чешката държава и в съответствие с чешкото законодателство.

,,Нямам никакви притеснения относно ''Еврохолд''. Има си компетентни органи, които да проверяват'', каза министърът на енергетиката и увери, че в сделката няма политическо решение.

Коментари

 1. 2019.07.05 | 11:37

  Е ОСТАТЪК ОТ " ЛОШИЯ " СОЦИАЛИЗЪМ ,БЕ ДРУГАРКО ПЕТКОВА,КОЙТО УНИЩОЖИХТЕ и ОТКРАДНАХТЕ.

 2. 2019.07.05 | 10:31

  НЯМА ДА ИМА АЕЦ БЕЛЕНЕ

 3. 2019.07.05 | 10:23

  като и видиш суратя и ти става ясно, че истината е точно обратно на това, което говори!

 4. 2019.07.05 | 09:43

  И колата ми е с гръцка регистрация и не плащам данъци на БОКО . Мри Боко мри изчадие

 5. 2019.07.05 | 09:35

  Лъжците от сдс бсп и герб са най добрия вариант за нас

 6. 2019.07.05 | 09:35

  Тая на какви хапчета е?

 7. 2019.07.05 | 09:18

  RBMK reactors don't explode.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет