Теменужка Петкова: Пожарът в ''Марица-изток'' 2 няма да се отрази на сигурността на енергийната система

  • 24 юни 2019 15:26

  • 973
  • 1
Теменужка Петкова: Пожарът в ''Марица-изток'' 2 няма да се отрази на сигурността на енергийната система
© Министерсто на енергетиката

Пожарът, който възникна тази сутрин в ТЕЦ ''Марица-изток'' 2, няма да се отрази на сигурността на енергийната система. Това увери пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, която днес провери на място обстановката след възникнало възпламеняване на гума на един от абсорберите на сероочистващата инсталация на блок 8.

Блокът е в планов ремонт до края на м. август. Вследствие на възникналия пожар коминът на блока се е срутил. Най-важното е, че жертви и пострадали хора няма, подчерта министър Петкова.

Тя благодари за бързата и адекватна реакция на работещите в държавната централа, както и на служителите от ГД ''Пожарна безопасност и и защита на населението'', благодарение на които няма пострадали по време на инцидента.

Енергийният министър поясни, че РИОСВ е направила измервания за чистотата на атмосферния въздух и е установила, че няма превишаване на нормите. Предстои оглед от компетентните институции и оценка на нанесените по време на пожара щети. Застрахователната компания, в която е застрахована ТЕЦ ''Марица- изток'' 2, вече е информирана.

Два от блоковете на ТЕЦ-а – седми и осми – са в планов ремонт. По данни на изпълнителния директор на централата инж. Живко Динчев, предстои седми блок да бъде пуснат в експлоатация следващия месец, а осми блок – в края на м. август. Останалите блокове работят нормално.

Последвайте канала на

Novini.bg
973 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2019.06.24 | 15:50

1

Боже

Добави коментар

Водещи новини