България и Сърбия ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на подкрепата на малките и средни предприятия

  • 24 април 2019 12:47

  • 282
  • 1
България и Сърбия ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на подкрепата на малките и средни предприятия
© Булфото (архив)

Правителството одобри проект на Меморандум за сътрудничество между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на икономиката на България и Иновационния фонд на Сърбия.

В Меморандума се предвижда Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Иновационният Фонд на Република Сърбия да бъдат партньори в областта на развитието на малките и средните предприятия, като предоставят реални възможности за разширяване на бизнес контактите между предприятията от България и Сърбия. Двете страни поемат задължения за обмен на бизнес-информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиране, политиката и мерките, предприети от всяко от двете правителства за насърчаване на интернационализацията на малките и средните предприятия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българската и сръбската страна ще си сътрудничат при организиране на промоционални прояви в услуга на малките и средните предприятия като размяна на посещения на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми, конференции, семинари, търговски панаири, изложения, посещения на делегации и други.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
282 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ФИЛИПЕЕ,

2019.04.24 | 12:55

1

имаш герберастко чувство за ХУМОР. КЪДЕ ВИДЯ СРЕДНИ и МАЛКИ БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ ВЪВ КОЛОНИЯТА?

Добави коментар

Водещи новини