Валентин Николов: ЕК е дала разрешение за прекратяване на договорите с американските централи

  • 23 април 2019 17:42

  • 2387
  • 3
Валентин Николов: ЕК е дала разрешение за прекратяване на договорите с американските централи
© Кадър - БТВ

Вчерашната среща трябваше неминуемо да се случи. Бяха поставени няколко въпроса. Единият бе за промените в Закона за енергетиката, които бяха предложени от мен и Делян Добрев. Тези промени ще бъдат гледани още утре на първо четене в парламента.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по енергетика Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,, който коментира вчерашната среща при премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за цената на тока. "Държавата трябва да помага на бизнеса да бъде конкуретноспособен, като спазва всички европейски директиви. В момента се опитваме да либерализираме пазара на енергия. Второто, за което разговаряхме вчера, е прекратяването на договорите с американските ТЕЦ-Марица 1 и ТЕЦ-Марица 3. ЕК е констатирала прекомерна държавна помощ и е дала своето разрешение договорите да бъдат прекратени. Ще се опитаме да направим прекратяване по взаимно съгласие. Ако това не се случи, ще се опитаме да ги прекратим едностранно. Не мисля, че ще се стигне до арбитражен съд, но дори и това да стане, държавата вече е натрупала достатъчно опит и ще можем да защитим нашите интереси", категоричен беше Николов.

"В бъдеще основните енергийни източници ще бъдат възобновяеми, ядрени и газови. Трябва да се намери баланс между трите източника. С натоящите технологии не можем да се справим без АЕЦ "Белене". Нуждаем се от различни типове източници на енергия. Трябва да има разнообразие", разкри още Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2387 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Колев

2019.04.23 | 21:38

3

,,ЕК е констатирала прекомерна държавна помощ и е дала своето разрешение договорите да бъдат прекратени...."
Егатий ,,бързата" констатация на ЕК...?!Още Иван Костов ни загроби с тези договори,те чак сега ,,констатирали"...?!Смях в залата...:)))!

2996

2019.04.23 | 20:41

2

zabravixa li kakvi gi nadrobixa s dpc

.

2019.04.23 | 19:32

1

От къде на къде за да пръднем трябва да искаме разрешение от ЕК, да ви бера лайката!

Добави коментар

Водещи новини