Собственикът на ”Дунарит”: Има целенасочена атака срещу мен

  • 15 януари 2019 08:54

  • 1114
  • 3
Собственикът на ”Дунарит”: Има целенасочена атака срещу мен
©

Бях обвинен в пране на пари през 2017 година, заедно с финансовия директор Киров и сина ми. Никой от тогава досега не ме е викал. Всеки си говори каквото си иска, за жалост. Това каза собственикът на „Дунарит“ Емилиян Гебрев в ефира на БТВ.

"Всички пари в нашата фирма са от министерствата на отбраната на чужди държави. Тогава основният държавен посредник се скъсва да пере пари. Това е несериозно", добави той.

"Няма и цент по нашите сметки, които да не са от разрешението на българската експортна комисия. Обвинението е за пране на пари е с друга цел. Това е следващ удар към фирмата. Нищо друго не е. Това е форма и начин за спиране на нашата фирма. След като съдът е одобрил нов борд на „Дунарит“, няма място за разсъждения. Този борд работи повече от една година", обясни бизнесменът.

"С Цветан Василев нямаме никакви отношения.  Когато пристъпихме към придобиване на „Дунарит“, се водеха над 70 дела. Това адвокатско бюро водеше тези дела и затова ние останахме с него. В Търговският регистър се качват всяка година финансовите резултати на фирмата. „Дунарит“, който в този момент работи под мое ръководство. За мен е важно дружеството да работи. Една стотинка не е отишла от това дружество накъдето и да е било. Това се знае от прокуратурата и НАП. Какви договори с руски олигарх? Нямам представа", коментира Емилиян Гебрев.

"Законният дълг на дружеството бе изплатен. Не умирах от желание да придобия „Дунарит“. През 2015 година ме поканиха да помогна на „Дунарит“ г-н Върбански, който е бил представител на мажоритарният собственик. Цветан Василев никога не би пожелал аз да бъда собственик. Той беше човекът, който ми пречеше да придобия ВМЗ „Сопот“. Аз съм твърда глава, на никого не се подчинявам. Имаше опит за физическото ми отстраняване. Става дума за семейството, синът ми и мой служител. Втората атака бе юридическата атака, целеше се да бъда изхвърлен от фирмата. Тогава синът ми стана управител за три дни. И него веднага го обвиниха. Те обвиняват без каквото и да имат. След това тръгна икономически удар по наши договори. И този рейд не успя. След това почна друга атака-административна-МВР, НАП. Слава Богу, че от Семинарията не дойдоха. Сега има атака срещу мен като физическо лице. Готви се нереален ревизионен акт. Как да се откажа, аз съм принципен човек? Казал съм веднъж: Да!. Как да се откажа от тези хора?! ", разясни той.

"Към този момент има твърда, последователна, добре организирана и целенасочена атака персонално срещу мен. С който съм говорил, всеки казва, че всичко е разпоредено. Явно така е организирана държавата, че трябва да се обадя на премиера. Ние дадохме 6 млн., но къде са отишли парите, не зная. Всеки има интерес към оръжейният бизнес. Целият живот ми е минал в оръжейният бизнес, къде да ходя. Случват се странни неща в цялата индустрия", каза още собственикът на "Дунарит".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1114 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дядо Радой

2019.01.16 | 07:56

3

ГРОБ-арите "оправиха" фабриките за суджуци и подхванаха бомбаджиите, ама явно не вразумяват какво може да им се случи, ако осъмне един ТИР с тротил пред "Коня".
Едно е да те замерят със суджук, друго е с.... .
Алчността към чуждия бизнес и беззаконието не раждат друго, освен беззаконие !

2019.01.15 | 10:00

2

Слушах го. Почти в прав текст си каза че не цака на ГРОБ, а такива безобразия трябва да се наказват с цялата сила на закона и да понесе цялата мощ на институциите

Престъпника от Банкя

2019.01.15 | 09:31

1

Бойко, защо продаде България на Пеевски?? Ти си банкенски селяндур!

Добави коментар

Водещи новини