Адвокат: Когато се атакува българската адвокатура, се атакуват българските граждани

  • 09 януари 2019 08:53

  • 731
  • 5
Адвокат: Когато се атакува българската адвокатура, се атакуват българските граждани
© Кадър - БТВ

Атаката на прокуратурата е заради Емилиян Гебрев – собственик на „Дунарит”. Срещу него се води дело срещу по повод обвинение от 2017 г.

Това обясни в сутрешния блок на БТВ Лазар Карадалиев, адвокат на банкера Цветан Василев. Припомняме, преди дни заместник-главният прокурор Иван Гешев обяви, че Карадалиев е обвинен за организирана престъпна група, която се занимава с пране на пари. По думите на Гешев има данни, че част от транзакциите са „стигнали до офшорни дружества, които са на руски олигарх, който е в санкционния списък на Европейския съюз и на САЩ”.

„Срещу Иван Гешев съм пуснал 20 сигнала за нарушения в досъдебното производство по делото срещу Цветан Василев.  Може би в изпълнение на моите задължения като защитник съм неудобен на прокуратурата”, посочи още Лазар Карадалиев.

„Когато се атакува българската адвокатура, се атакуват българските граждани. Този който брани нормалния човек от беззаконията на държавата, това е адвокатът”, отбеляза и адвокат Стоян Стоянов – съдружник на Лазар Карадалиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
731 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.01.10 | 14:10

5

Българският адвокат не е синоним нито на защитник, нито на морал, нито на справедливост.Да сте видели български адвокат да ви издаде касов бон за платения му хонорар? Няма и да видите.Те са синоним на безскруполни машини за пари, готови да вземат и от едната и от другата страна, и то предварително, за да не зависи от резултата на работата им.

Явор

2019.01.09 | 18:40

4

Ясно е, че да си адвокат на голям фараон като Василев, има нещо нередно в делата ти по принцип.

Петя

2019.01.09 | 12:25

3

А когато адвокатчето поемаше защитата на Цветан Василев, помисли ли за българските граждани, които изгоряха заради далаверите на Василев.

2019.01.09 | 09:45

2

Кой защитаваш бе мафиот? Най-големият бандит, окрал спестяванията на толкова много хора. Господ гледа, възмездие ще има за всеки.

нло

2019.01.09 | 09:28

1

хитра лисица ,когато правят пари точно тия изедници ги няма БГ гражданите .когато им подпалят задниците започват да се крият зад народа

Добави коментар

Водещи новини