Зам.-министърът на енергетиката обясни колко важна е миннодобивната индустрия в България

  • 18 октомври 2018 14:51

  • 581
  • 0
Зам.-министърът на енергетиката обясни колко важна е миннодобивната индустрия в България
© Министерство на енергетиката

Миннодобивната индустрия в България е важен фактор за икономическата стабилност и енергийната сигурност. Това каза заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, който участва в тържественото честване 65-тата годишнина от създаването на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

Пред участниците в церемонията заместник-министър Първанов подчерта, че образованието в университета е на световно равнище и това дава стабилна основа за развитието на сектора. По неговите думи, професионализмът и усилията на целия екип на университета, с които осигуряват висококвалифицирани кадри за българския минерално-суровинен отрасъл, гарантират водещата позиция на страната в европейския рудодобив.

Заместник-министър Първанов изтъкна минерално-суровинният отрасъл като един от успешните примери за въвеждане на дуалното обучение – механизъм, който гарантира завършване целия цикъл на обучение на квалифицираните кадри у нас, които започват стажа си именно в МГУ.

От името на министъра на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по той поднесе плакет за годишнината на висшето училище на ректора му - проф. д-р Любен Тотев.

В заключение заместник-министър Първанов подчерта, че само с обединените усилия на цялото общество може да се постигнат устойчиви решения за бъдещето на индустрията и защита на минния сектор на международно равнище, за осигуряване на условия за неговото конкурентно и пазарно развитие.

Последвайте канала на

Десислава Станева
581 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини