Повече от 12 километра улици и пътища във Велико Търново ще бъдат ремонтирани по трансграничен проект

  • 18 октомври 2018 14:17

  • 774
  • 0
Повече от 12 километра улици и пътища във Велико Търново ще бъдат ремонтирани по трансграничен проект
© pixabay

Повече от 12 километра улици и пътища във Велико Търново ще бъдат ремонтирани със средства от трансграничния проект "Добре свързан регион", финансиран по програмата "Interreg V-A Румъния-България /2014-2020/", съобщaват от пресцентъра на общинската администрация.

Партньори в разработката са община Велико Търново, община Калафат /област Долж, Румъния/, община Ружинци и Сдружението "Бъдеще днес"-Видин. Във Велико Търново ще бъдат обновени и реконструирани улица "Опълченска" и връзката й с главния път Русе-Велико Търново, ул. "Теодосий Търновски" - от връзката с главния път София-Варна, ул. "Димитър Найденов", ул. "Сливница", ул. "Григорий Цамблак" в кв. "Света гора", ул. "Ксилифорска".

Ще бъде изграден и нов мост над р. Янтра в подножието на Царевец. Предвижда се до края на годината да бъде сключен договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, след което предстоят процедури за обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнители.

Строителните дейности се очаква да започнат през втората половина на следващата година. Общата предварителна стойност на проекта за всички партньори и за всички дейности е 7,8 милиона евро.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини