Зам.-министър на икономиката участва в едно от най-гледаните британски предавания и представи възможностите за инвестиции в България

  • 04 юни 2018 15:25

  • 3201
  • 0
Зам.-министър на икономиката участва в едно от най-гледаните британски предавания и представи възможностите за инвестиции в България
© Булфото (архив)

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев взе участие в едно от най - гледаните предавания в британския телевизионен ефир.

Интервюта пред Франсин Лека, водеща на предаването "Bloomberg Surveillance” по телевизия Bloomberg, са давали френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, бившият премиер на Великобритания Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. и редица други известни европейски и световни политици. Видеото с гостуването на Александър Манолев вече може да се гледа на сайта на телевизията, а в него той представя много успешно възможностите и предимствата на инвестирането в България. "В Лондон ми предстоят редица срещи с потенциални инвеститори. Убеден съм, че България може да предложи много на чуждестранните компании", заяви зам.-министърът и разкри, че преките чуждестранни инвестиции в икономиката на България са над 29 млрд. евро. "Инвестициите са основно в секторите авомобилостроене, информационни и комуникационн технологии, както и в сектор услуги, като се отчитат все по-добри резултати", добави той.

Водещата Франсин Лека попита Манолев за мнението му по една от най-горещите теми от последните дни - готовността на страната ни за членство в еврозоната. "България отговаря на абсолютно всички изисквания за членство в еврозоната и се надявам в най - скоро време да има положително решение по този въпрос", категоричен беше зам.-министърът на икономиката.

Последвайте канала на

Novini.bg
3201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини