НАП напомня за отстъпката за подаване на декларация онлайн

  • 25 януари 2018 09:06

  • 1013
  • 1
НАП напомня за отстъпката за подаване на декларация онлайн
©

Националната агенция за приходите напомня, че срокът за ползване на петпроцентна отстъпка за подаване на декларация за облагането на доходите изтича на 31 януари, съобщават от пресцентъра на НАП.

Уведомителни имейли са получили 174 000 клиенти на НАП. В електронните писма приходната агенция уведомява гражданите и за променения ред за ползването на отстъпката при подаване на годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица през тази година. Електронни писма са получили всички клиенти на администрацията, които са декларирали електронен адрес пред НАП и са подали декларации за облагане на доходи през миналата година.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват петпроцентна отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 г.

Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2018 г.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1013 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.25 | 13:14

1
нап да го ..хат

Добави коментар

Водещи новини