БДЖ ще получи заем от Световната банка, но в по - малък размер

  • 19 януари 2012 17:20

  • 619
  • 0
БДЖ ще получи заем от Световната банка, но в по - малък размер
©

Заемът за БДЖ на стойност 460 милиона лева, който беше договорен със Световната банка може да бъде подписан, но в по-малък размер. Това съобщи министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. До края на месеца въпросът ще бъде обсъден с финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Определена част от този заем е необходима на железниците и трябва да бъде осигурена, обясни Московски. По думите му, ако има достатъчно аргументи финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи може и да подпише заема.

"Дали министър Дянков ще сложи подписа си или не...ще проведа разговори към края на месеца. Такава ни е уговорката. Съвместно с премиера ще коментираме темата. Ще прецизираме отново сумите, които са необходими по това споразумение. Вероятно ще се намалят, тъй като подпишем такова споразумение с банката, то се дава на държавата и директно касае дефицита", заяви Московски.

След срещите, проведени в Берлин, Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета заяви, че има сериозен интерес от германски фирми за концесионирането на български летища и пристанища, предаде БНР.

"От оператора на пристанище "Хамбург" има интерес, от оператора на летище "Мюнхен" има интерес към България. Не сме конкретизирали обекти, но считам, че за нас ще бъде добре, ако успеем да привлечем сериозни инвеститори", каза още транспортният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
619 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини